A1 | "Η λογική λέει Ολυμπιακός..."

Στον Ολυμπιακό δίνει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος ωστόσο επισήμανε πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός. Όσον αφορά την ομάδα του, τον Πανιώνιο, έθεσε ως στόχο την τρίτη θέση.

Ο τεχνικός των κυανέρυθρων έκανε δηλώσεις στον Sentra Fm 103,3, όπου κατέθεσε

την άποψή του για το ελληνικό πρωτάθλημα και το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι φέτος όλες οι ομάδες της Α1 έχουν Έλληνα προπονητή στον πάγκο τους.

Για το αν θα ξεκινήσει τελικά το πρωτάθλημα το ερχόμενο σαββατοκύριακο: «Εύχομαι να πάνε όλα καλά και ξεκινήσει. Το κλίμα δεν είναι παράλογο. Το μπάσκετ αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης, το δικαιούται. Δεν είναι σκουπίδι το ελληνικό μπάσκετ, ακόμη και σε εποχές κρίσης. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο, η Εθνική μας ομάδας βρίσκεται σταθερά μέσα στις μεγάλες του μπάσκετ».

Για το ότι και οι 14 προπονητές της Α1 είναι Έλληνες: «Δεν έγινε τυχαία και δεν έγινε μόνο για οικονομικούς λόγους. Νομίζω ότι έχουμε πολύ καλό υλικό σαν Έλληνες προπονητές. Και δεν είναι μόνο αυτοί οι 14. Υπάρχουν και άλλοι 6-7 που θα μπορούσαν να βρίσκονται στις θέσεις τους, αλλά και άλλοι που αυτή τη στιγμή δουλεύουν στο εξωτερικό και το κομμάτι αυτό θα μεγαλώνει συνεχώς».

Για το τι βλέπει στο νέο πρωτάθλημα: «Περιμένω πολύ αμφίρροπες καταστάσεις γενικά και στην κορυφή. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν αλλάξει, αλλά ο συναγωνισμός θα είναι και πάλι έντονος. Δεν μπορούμε να πούμε ποιος είναι φαβορί. Η λογική λέει Ολυμπιακός, αλλά πιστεύω ότι και ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ ανταγωνιστικός. Επίσης η αύξηση των Αμερικανών έχει αλλάξει πολύ το σκηνικό και θα το δείτε αυτό».

Για τους στόχους του Πανιωνίου: «Δεν κρύβομαι, ο στόχος είναι και πάλι η κατάκτηση της τρίτης θέσης. Δεν θα είναι εύκολο βεβαίως. Η ομάδα έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, καθώς υπάρχει μείωση του μπάτζετ. Πέρσι ήταν πιο ξεκάθαρη η κατάσταση, ωστόσο και φέτος είμαστε καλά. Διαθέτουμε μια ταλαντούχα ομάδα με νέα παιδιά που θέλουμε να αναδείξουμε κι επίσης θα ανεβάσουμε στην πρώτη ομάδα άλλα παιδιά από τις υποδομές. Ο κ. Λιανός έχει εξασφαλίσει διοικητική και αγωνιστική ηρεμία».

Για το μπάσκετ που θα παίζει: «Μου αρέσει το επιθετικό μπάσκετ, αυτό πιστεύω ότι αρέσει και στον κόσμο. Ειδικά στα παιχνίδια της Νέας Σμύρνης θα παίζουμε πιεστική άμυνα και γενικότερα θα κάνουμε γρήγορες, αλλά όχι βιαστικές επιθέσεις. Θα δείτε έναν εξαιρετικό παίκτη τον Μαρκ Πέιν, ο οποίος είναι σε στυλ Διαμαντίδη, δηλαδή πληθωρικός. Εχει ύψος 2.03μ. και παίζει από 1 έως 3. Επίσης θέλουμε να καθιερώσουμε ως βασικούς τον Γιάνκοβιτς και τον Παππά, ενώ στις θέσεις των ψηλών έχουμε τους Καββαδά και Μπόγρη».

Keywords
Τυχαία Θέματα