Από Φεβρουάριο το νέο Opel Combo

Θα παρέχει βελτιωμένες μεταφορικές δυνατότητεςΣτις αρχές του 2012 αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική πορεία του νέου Opel Combo στις διάφορες αγορές της ΕΕ. Θα βασίζεται στο δάπεδο του νέου Fiat Doblo και θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις Van με δύο μεταξόνια και δύο ύψη οροφής καθώς και επιβατικές εκδόσεις με πέντε ή και επτά θέσεις.

Μετά τα Corsavan, Vivaro και Movano, η Opel ολοκληρώνει την πλήρη ανανέωση της
γκάμας των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της με το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Combo που υπολογίζεται χρονικά μέσα στον προσεχή Φεβρουάριο για τις διάφορες αγορές της ΕΕ.

Το νέο Opel Combo αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Opel με την Fiat και βασίζεται στο δάπεδο της νέας γενιάς του δημοφιλούς Doblo.

Σε ότι αφορά στις επαγγελματικές εκδόσεις Van, το Combo θα προσφέρεται με δύο μήκη μεταξονίου (αντίστοιχα μήκη αμαξώματος) καθώς και δύο διαφορετικούς τύπους οροφής. Όπως είναι φυσικό θα εφοδιάζεται με μία ή δύο πλευρικές συρόμενες θύρες (στάνταρ εξοπλισμός στις επιβατικές εκδόσεις) καθώς και μια πέμπτη με ένα ή δύο φύλλα.

Βελτιωμένες μεταφορικές δυνατότητες

Παρά το γεγονός ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει δώσει ακόμα πλήρη στοιχεία αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Combo Van, γνωστοποίησε πως οι εκδόσεις με κοντό μεταξόνιο θα προσφέρουν χώρο φόρτωσης με συνολικό όγκο έως και 3.800 λτ. ενώ οι εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο θα μπορούν να φιλοξενήσουν προϊόντα με όγκο έως και 4.600 λτ. (πάντα με το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλωμένο). Παράλληλα αξίζει να σημειώσουμε πως το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του γερμανικού Vanette θα ανέρχεται έως και στα 1.000 κιλά ενώ το κατώφλι φόρτωσης, δηλαδή η απόσταση του δαπέδου του χώρου φόρτωσης από το οδόστρωμα, δεν υπερβαίνει τα 544 χλστ.

Σε κάθε περίπτωση, ο κατασκευαστής ανακοινώνει πως σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, ακόμα και οι εκδόσεις με κοντό μεταξόνιο προσφέρουν χώρο φόρτωσης με αυξημένο μήκος, ύψος αλλά και πλάτος μεταξύ των θόλων.

Κινητήρες με ισχύ έως 135 ίππων και σύστημα Start/Stop

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Opel Combo θα περιλαμβάνει τέσσερα μηχανικά σύνολα πετρελαίου, έναν βενζινοκινητήρα καθώς και έναν κινητήρα με καύσιμο το φυσικό αέριο (CNG).

Σε ότι αφορά στους πετρελαιοκινητήρες, οι επιλογές αφορούν σε έναν 1.300άρη CDTI και έναν 1.600άρη CDTI που αποδίδουν ισχύ 90 ίππων. Παράλληλα θα προσφέρεται και μια έκδοση του 1,6 CDTI με ισχύ 105 ίππων ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις του Combo Van θα κινούνται από έναν 2,0λιτρο CDTI με ισχύ 135 ίππων.

Ο βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων θα αποδίδει ισχύ 95 ίππων ενώ αντίστοιχα η έκδοση με καύσιμο το φυσικό αέριο θα αποδίδει ισχύ 120 ίππων.

Ο κινητήρας βενζίνης καθώς και ο 1,3 CDTI θα συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων πέντε σχέσεων ενώ ο κινητήρας CNG και ο 2,0λιτρος CDTI με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Αντίστοιχα ο 1,6 CDTI θα μπορεί να εφοδιαστεί και με το 5τάχυτο αυτόματο/ σειριακό κιβώτιο Easytr
Keywords
Τυχαία Θέματα