Τα «gadgets» του καλοκαιριού

Για ευχάριστη διασκέδαση στις παραλίεςΟ ήλιος θέλει θάλασσα και καλοπέραση. Γι’ αυτό όσοι επιλέξετε τις κοντινές παραλίες της Αττικής για να δροσιστείτε από το καμίνι του σαββατοκύριακου, μην ξεχάσετε τα απαραίτητα παιχνίδια (και όχι μόνο).

Και φυσικά, δεν εννοούμε το αντηλιακό προσώπου και σώματος που είναι απαραίτητα για να μην καείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες…

Εννοούμε βιβλία, τάβλι, επιτραπέζια, ρακέτες και μπάλα βόλεϊ. Γιατί ναι μεν ωραία η θάλασσα αλλά όταν στην παραλία οι παρέες δεν επιδίδονται σε δραστηριότητες, αναμφίβολα, κουράζονται.

Άλλωστε, ποιος θα ξεχάσει
σκηνές από αμερικανικές ταινίες με γνωστές ηθοποιούς να φορούν γυαλιά ηλίου και να διαβάζουν διάφορα λογοτεχνικά βιβλία ξαπλωμένες κάτω από τις ομπρέλες. Γι’ αυτό δείτε τι πρέπει να διαθέτετε για να γεμίσετε την ημέρα σας...

Τα βιβλία!

Τα λογοτεχνικά βιβλία είναι πάντα ένας εύκολος τρόπος να αποκτήσεις μία δραστηριότητα στην παραλία, όταν έχεις κουραστεί να κολυμπάς. Αρκεί φυσικά, να σας αρέσει το διάβασμα.



Οπότε, αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μην ξεχάσετε ένα βιβλίο, σίγουρα θα σας ξεκουράσει και θα σας αποτρέψει από το να κάνετε συνεχώς ηλιοθεραπεία και να γίνετε… κατακόκκινες.

Οι ρακέτες!

Οι παρέες παίζουν ρακέτες στις παραλίες και το απολαμβάνουν. Μόνο που πάντα υπάρχουν και οι πιο… περίεργοι για να τους διακόπτουν. Και φυσικά αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι που δεν μπορούν, όπως λένε, να φοβούνται μήπως τα μπαλάκια από τα (κατά) λάθος χτυπήματα τους έρθουν στο πρόσωπο. Γι’ αυτό και πολλές φορές διαμαρτύρονται και ζητούν την απομάκρυνσή των ρακετών από τις παραλίες.



Όμως, αυτό το παιχνίδι είναι κάτι που έχει καθιερωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οπότε, πάρτε ρακέτες και παίξτε ακατάπαυστα. Να θυμάστε μόνο ότι πρέπει να βάζετε συνεχώς αντηλιακό γιατί θα είστε συνεχώς εκτεθειμένοι στον ήλιο…

Τάβλι και επιτραπέζια

Μπορεί το τάβλι να είναι το «must» παιχνίδι στις καφετέριες, συνοδεία με καφέ, όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να το παίρνουν μαζί τους και στις παραλίες. Υπάρχει μία διαφορά όμως.

Στις παραλίες, οι αντίπαλοι παίκτες δεν κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα βγει νικητής, απλά περνούν την ώρα τους παίζοντας. Οπότε, αν είστε λάτρεις αυτού του «σπορ» μην το παραλείψετε.



Κάποιοι όμως επιλέγουν και τα επιτραπέζια με επικρατέστερο το «uno». Άλλωστε, στην παραλία, όλα επιτρέπονται. Και γι’ αυτό μην αγχώνεστε! Δεν πρόκειται να σας πει κανείς τίποτα…
Keywords
Τυχαία Θέματα