Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Google Glass

Αποκαλύφθηκαν από την Google ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του API.

Η Google αποκάλυψε επιτέλους τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Google Glass, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του API. Τι θα πρέπει λοιπόν να περιμένεις όταν με το καλό το πρωτοποριακό gadget

της εταιρείας κυκλοφορήσει στο εμπόριο;

Θα ξεκινήσουμε από την κάμερα των 5 megapixel που είναι ικανή να καταγράψει HD βίντεο ανάλυσης 720p –και φυσικά φωτογραφίες. Όλα αυτά αποθηκεύονται στην εσωτερική μνήμη του Google Glass: 16GB στο σύνολο της, εκ των οποίων τα 12GB είναι τελικά διαθέσιμα στον χρήστη. Παράλληλα, θα έχεις πρόσβαση και στον αποθηκευτικό σου χώρο στο Google Drive. Επιπλέον, το Google Glass υποστηρίζει Bluetooth και 802.11b/g Wi-Fi συνδεσιμότητα, ενώ συνδέοντάς το στο smartphone σου, ενεργοποιούνται οι λειτουργίες GPS και text messaging.

Προς το παρόν η εταιρεία δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους χειρισμού της συσκευής, όμως καλό θα ήταν να περιμένεις υποστήριξη φωνητικών εντολών καθώς και χειρισμό μέσω ενός ειδικού touchpad. Το Google Glass θα μπορεί να συγχρονιστεί με όλα τα Android smartphones με έκδοση λειτουργικού 4.0.3 ή μεγαλύτερη, μέσω της βοηθητικής εφαρμογής MyGlass.

Η οθόνη έχει ανάλυση 640x360 pixels –και μπορεί να ακούγεται χαμηλή, όμως σύμφωνα με την Google θα είναι σα να βλέπεις μια HD οθόνη 25 ιντσών από απόσταση περίπου 2,5 μέτρων. Όσο για τον ήχο, θα μεταδίδεται με την βοήθεια της τεχνολογίας οστικής αγωγιμότητας. Τέλος, η επαναφορτιζόμενη μπαταρία του Google Glass θα επαρκεί σύμφωνα με την Google για μια ημέρα κανονικής χρήσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα