Συνέντευξη: Χριστίνα Σάλτη @ i-TECH4u

Η εντυπωσιακή Χριστίνα Σάλτη μας μιλά για τη σχέση της με την τεχνολογία και, φυσικά, για μουσική.

Η Χριστίνα Σάλτη τα τελευταία τρία χρόνια είναι από εκείνα τα ονόματα που ακούγονται στο χώρο της μουσικής. Χάρη στις συνεργασίες της αλλά και στα προσωπικά της τραγούδια έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Μία ωραία φωνή, μία εντυπωσιακή εμφάνιση και όπως θα διαβάσετε και ένας απίστευτος χαρακτήρας!

Χριστίνα, σε καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u.

Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;

Καλώς σας βρήκα! Σήμερα η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Οπότε μοιραία όλοι μας αναπτύσσουμε καθημερινά τις γνώσεις μας γύρω από αυτή. Εγώ θα χαρακτήριζα ικανοποιητική τη σχέση μου με την τεχνολογία μιας και λόγω δουλειάς επιβάλλεται να γνωρίζω αρκετά πράγματα γύρω απ’ αυτή!

Όλοι μας σχεδόν μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε κάτι τεχνολογικά εξελιγμένο χωρίς να χρησιμοποιούμε όλα τα οφέλη. Εσύ έχεις υποκύψει ποτέ;

Λόγω της πολυπλοκότητας των σημερινών συσκευών, κατά συνθήκη συμβαίνει αυτό. Συνειδητά δεν επιλέγω κάτι που δεν μου είναι 100% χρήσιμο.

Να ρωτήσω αν έχεις smartphone και αν ναι χρησιμοποιείς ιδιαίτερα κάποιο application;

Ναι είμαι χρήστης smartphone, λόγω δουλειάς κιόλας, χρειάζομαι αρκετές φορές να έχω άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιώ πολλά applications που παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και διευκολύνουν την καθημερινότητα μου, οπότε ονοματίζοντας ένα μόνο αδικώ και τα άλλα που χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση.

Να περάσουμε και στα της μουσικής, αφού είναι το βασικό μας θέμα. Αν δεν κάνω λάθος το ξεκίνημά σου έγινε με δύο ντουέτα και μάλιστα το ένα international. Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με την Mattyas στο «Secret Love»;

Πράγματι είχα την τύχη να με εμπιστευτούν σε δύο, όπως αποδείχθηκε, πετυχημένα projects. Το «Secret Love» στο οποίο αναφέρεσαι είναι μία παραγωγή από το εξωτερικό, στην οποία αναζητούσαν έναν Έλληνα καλλιτέχνη και συγκεκριμένα μια γυναικεία φωνή για να ερμηνεύσει μαζί με τον Μattyas αυτό το κομμάτι, το οποίο μάλιστα κυκλοφόρησε από την εταιρεία μου Heaven Music σε δύο εκδοχές, με έλληνο-αγγλικό και καθαρά αγγλικό στίχο.

Και ντουέτο με τον Βο στο «Κάνε Με Να Τρελαθώ». Κι αυτό επιτυχία για εκείνη τη χρονιά. Δύο στα δύο. Φαντάζομαι ευχαριστημένη.

Μετά από το «Secret Love» μου έγινε πρόταση από τον Bo να συνεργαστούμε στο «Κάνε Με Να Τρελαθώ». Πρόκειται για ένα κομμάτι που μου άρεσε από το πρώτο άκουσμα. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη συνεργασία και με βοήθησε πολύ και στη συνέχεια.

Και την επόμενη χρονιά δικά σου κομμάτια «Το Πιο Τρελό Μου Καλοκαίρι» και «Εσένα Σε Θυμάμαι». Κομμάτια που ακούστηκαν κι αυτά.

Μετά τα δυο ντουέτα που προαναφέραμε συνέχισα με «Το Πιο Τρελό Μου Καλοκαίρι» των Lemonplay και το «Εσένα Σε Θυμάμαι» του Γιάννη Ιερεμία. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που τα στήριξε και τα αγάπησε!

Συνεργασία και με τον OGE και με τον DJ Kas, θα μπορούσα να πω ότι έχεις αδυναμία στις συνεργασίες.

Κοινή βάση σε όλα μου τα καλλιτεχνικά βήματα είναι η μουσική, αν αυτό που ακούω με εκφράζει και μου αρέσει δεν εξετάζω αν είναι solo ή ντουέτο. Σκοπός μου είναι να κάνω πράγματα που αγαπώ και να αγαπάει φυσικά κι ο κόσμος!

Η συνεργασία με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, ο οποίος έγραψε το κομμάτι «Εγώ Ευθύνομαι» να υποψιαστώ ότι έχει να κάνει με τις ζωντανές εμφανίσεις που είχατε κάνει μαζί.

Οι ζωντανές μας εμφανίσεις αποτελούν αφετηρία για μια φιλία η οποία εξελίχθηκε σε μια υπέροχη συνεργασία. Είναι σημαντικό να εκτιμάς τον χαρακτήρα και το ταλέντο του ανθρώπου που συνεργάζεσαι και στην προκειμένη περίπτωση συμβαίνουν και τα δύο.

Τι περιμένουμε από εδώ και πέρα, ίσως ένα άλμπουμ;

Αυτήν την εποχή ετοιμάζω το νέο μου single που θα ακούσετε στα ραδιόφωνα σύντομα.

Τι όνειρο θα ήθελες να εκπληρώσεις σε καλλιτεχνικό επίπεδο;

Όνειρό μου είναι να συνεχίσω να δίνω ωραία τραγούδια, ωραίες μελωδίες που να εκφράζουν εμένα και τον κόσμο.

Είσαι από τις όμορφες παρουσίες στο χώρο. Πόσο βοηθάει αυτό στην πορεία;

Ευχαριστώ πολύ. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να έχεις μια καλή εξωτερική εμφάνιση αλλά αν δεν έχεις πραγματικά κάτι να πεις ή να δώσεις αυτό μόνο δεν αρκεί.

Πόσο σε έχει επηρεάσει η κρίση και τι θα συμβούλευες τους φίλους σου;

Από το ξεκίνημα μου είχε αρχίσει να δείχνει τα σημάδια της η οικονομική κρίση, πάντα ζούσα λιτά, πράγμα που δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Σαφέστατα η κρίση με έχει επηρεάσει αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό γιατί ποτέ δεν υπήρξα πλούσια. Αυτό που συνηθίζω να λέω στους φίλους μου και πιστεύω και εγώ, είναι πως ακόμα και μέσα από τις πιο δύσκολες καταστάσεις μπορείς να κερδίσεις και δεν μιλάω για χρήματα απαραίτητα αλλά για εμπειρίες ζωής. Βίωμά μου μέσα από τις συμβουλές της μητέρας μου είναι ότι πρέπει να παλεύουμε και διεκδικούμε από τη ζωή αυτά που αξίζουμε και παρά τις δυσκολίες να μην παραδινόμαστε, εφόσον έχουμε το σημαντικότερο αγαθό, την υγεία μας. Χρειαζόμαστε στο πλάι μας την οικογένειά μας και την οικογένεια που έχουμε επιλέξει, δηλαδή τους φίλους μας.

Που μπορεί να σe βρει κανείς διαδικτυακά;

Διαδικτυακά επικοινωνώ με τους φίλους μου μέσω της επίσημης σελίδας μου στο Facebook, Christina Salti στο Twitter @XristinaSalti και στο YouTube Channel μου Christina Salti!

Load Your MP3 Player

Δώσε μας πέντε κομμάτια που σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από το mp3 player μας.

Smooth Criminal – Michael JacksonLocked Out Of Heaven – Bruno MarsHurt – Christina AguileraAin’t It Funny – Jennifer LopezImpossible – James Arthur

CDs Collection

Πες μας πέντε άλμπουμ που δεν θα πρέπει να λείπουν από τη συλλογή κάποιου που ασχολείται με τη μουσική.

O Μεγάλος Ερωτικός – Μάνος ΧατζιδάκιςHstory – Michael Jackson Doo-Wops & Hooligans – Bruno Mars21 – AdeleBack To Basics – Christina Aguilera

Keywords
Τυχαία Θέματα