Οι νέοι επεξεργαστές της Intel στην έκθεση CES

12:51 8/1/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Νέους επεξεργαστές για smartphones, tablets και φορητούς επεξεργαστές παρουσίασε η εταιρεία.

Νέους επεξεργαστές για smartphones, tablets και φορητούς επεξεργαστές παρουσίασε η Intel

στην έκθεση CES. Ξεκινώντας από την τέταρτη γενιά επεξεργαστών Intel Core (με την κωδική ονομασία Hashwell), είναι φτιαγμένοι για Ultrabooks και υβριδικά Ultrabooks-tablets και, σύμφωνα με την εταιρεία, αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα άλματα της Intel στο κομμάτι της αυτονομίας. Ανάλογα με τη συσκευή, θα μπορεί να κυμαίνεται από τις 9 έως τις 13 ώρες, κάτι που οφείλεται στη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας των επεξεργαστών.

Η εταιρεία μάλιστα παρουσίασε και ένα υβριδικό tablet-Ultrabook αναφοράς ονόματι «North Cape» με 1080p οθόνη 13 ιντσών. Σαν tablet έχει πάχος 10 χιλιοστά, ενώ μαζί με το keyboard dock το πάχος του δεν ξεπερνά τα 17 χιλιοστά. Τα πρώτα μηχανήματα με επεξεργαστές Intel Core τέταρτης γενιάς αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους το αργότερο μέχρι τα τέλη της άνοιξης. Μιλώντας όμως για Ultrabooks, αξίζει να σημειώσουμε ότι η οθόνη αφής και η τεχνολογία WiDi θεωρείται πλέον υποχρεωτική από την Intel για Ultrabooks με επεξεργαστές Hashwell (ή αλλιώς, Core τέταρτης γενιάς).

Κατά τα άλλα, η Intel αποκάλυψε επίσης έναν νέο Atom επεξεργαστή για tablets. Ο «Bay Trail», όπως ονομάζεται, είναι τετραπύρηνος και είναι κατασκευασμένος με λιθογραφία 22nm. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι προσφέρει δύο φορές καλύτερες επιδόσεις και αισθητά μεγαλύτερη αυτονομία (η Intel την χαρακτηρίζει «ολοήμερη») σε σύγκριση με τους τωρινούς Atom των 32nm. Αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε tablets περίπου τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2013.

Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε και δύο νέους επεξεργαστές για smartphones. Ο «Clover Trail+» επεξεργαστής Intel Atom Z2580 αποτελεί την εξέλιξη του τωρινού Medfield, είναι διπύρηνος και απευθύνεται στα high-end smartphones. Όσο για τον μονοπύρηνο «Lexington» Intel Atom Z2420, θα τον δούμε κατά πάσα πιθανότητα σε προσιτά smartphones μιας και η ταχύτητά του δεν ξεπερνά τα 1.2GHz.

Keywords
Τυχαία Θέματα