Fitbug Orb: το πιο προσιτό fitness tracker

20:24 7/1/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Με Bluetooth για επικοινωνία με το smartphone σου.

Ένα από τα πιο προσιτά (ίσως ακόμα και το πιο προσιτό) fitness trackers της αγοράς παρουσιάστηκε στην έκθεση CES από την εταιρεία Fitbug. Το Fitbug Orb διαθέτει Bluetooth 4.0 για επικοινωνία με τα υποστηριζόμενα smartphones –προς το παρόν iPhone

και Samsung Galaxy S III όμως θα προστεθούν ακόμα περισσότερα– και αναμένεται να κοστίζει μόλις $50 δολάρια, όταν κυκλοφορήσει γύρω στα τέλη της άνοιξης.

Από πλευράς χαρακτηριστικών, το μικροσκοπικό Orb προσφέρει πάνω κάτω ότι και οι αντίστοιχες συσκευές της κατηγορίας: καταγράφει τα βήματά σου, την απόσταση που διένυσες, τις θερμίδες που έκαψες καθώς και το πώς κοιμήθηκες. Η εφαρμογή που το συνοδεύει σου επιτρέπει επιπλέον να καταγράψεις και τα φαγητά που έφαγες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με την βοήθεια των κατάλληλων αξεσουάρ, ο κάτοχός του θα μπορεί να το φορέσει στο χέρι σαν ρολόι, στη μέση του με ειδικό κλιπ ή να το τοποθετήσει στην ειδική θήκη για τον ύπνο.

Για να διατηρήσει το κόστος αρκετά χαμηλό, η εταιρεία επέλεξε αντί για επαναφορτιζόμενη μπαταρία, να χρησιμοποιήσει μια τυπική μπαταρία ρολογιού. Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα συγχρονισμού όποτε το επιθυμεί ο χρήστης, για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας (λόγω Bluetooth).

Keywords
Τυχαία Θέματα