Οι δωρεάν εφαρμογές "κοστίζουν" σε μπαταρία

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Purdue της Indiana.

Οι κάτοχοι smartphones γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως το πιο δύσκολο πράγμα είναι το να κάνεις τη μπαταρία της συσκευής σου να αντέξει μια ολόκληρη μέρα –mission impossible. Έχεις όμως αναρωτηθεί ποτέ πού "χάνεται" η ενέργεια της μπαταρίας σου; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Purdue της Indiana, το 65% με 75% της ενέργειας που χρησιμοποιούν οι δωρεάν εφαρμογές του Android

καταναλώνεται στο "σερβίρισμα" διαφημίσεων στην οθόνη, καθώς και στο ανέβασμα πληροφοριών του χρήστη (πχ. γεωγραφική θέση).

Για παράδειγμα, στην περίπτωση της δωρεάν έκδοσης του Angry Birds, περίπου το 20% της ενέργειας που καταναλώνεται χρησιμοποιείται για το κυρίως παιχνίδι, ενώ έως και 45% της ενέργειας χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της γεωγραφικής θέσης του χρήστη, την αποστολή των πληροφοριών και το κατέβασμα διαφημίσεων μέσω 3G σύνδεσης. Μάλιστα η 3G σύνδεση παραμένει ενεργή για σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα μετά το τέλος της μεταφοράς δεδομένων, κάτι που μεταφράζεται σε ένα πρόσθετο ποσοστό έως και 28% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνει η εφαρμογή.

Σύμφωνα με τον Abhinav Pathak το παραπάνω ισχύει για τις περισσότερες δωρεάν εφαρμογές και αυτή η “διαρροή” ενέργειας οφείλεται πιθανότατα στον κώδικα που χρησιμοποιούν οι developers, ούτως ώστε να έχουν κέρδος από τις δωρεάν εκδόσεις των εφαρμογών τους. Αν έχεις όρεξη –και χρόνο– για διάβασμα, μπορείς να βρεις ολόκληρο το κείμενο της μελέτης σε PDF εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα