Οι 14 συνεργάτες της Valve για τα Steam Machines

17:07 8/1/2014 - Πηγή: i-TECH4U

Με τιμές που θα ξεκινούν από τα $499 τα gaming μηχανήματα.

Παρότι οι μεγάλοι παίκτες του gaming έχουν κλέψει τους τελευταίους μήνες την παράσταση με τις νέας γενιάς κονσόλες τους, η Valve φιλοδοξεί να φέρει έναν αέρα… PC στο καθιστικό σου με τα Steam Machines. Το φιλόδοξο project της εταιρείας που ανακοινώθηκε πριν λίγους μήνες και στηρίζεται σε ένα ειδικό λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux

πήρε σάρκα και οστά στην έκθεση CES, αφού αποκαλύφθηκαν οι πρώτοι 14 συνεργάτες της εταιρείας και, παράλληλα, πήραμε και μια γεύση των πρώτων μηχανημάτων.

Ξεκινώντας από τους συνεργάτες, μέχρι στιγμής είναι οι: Alienware, Falcon Northwest, iBuyPower, CyberPowerPC, Origin PC, Gigabyte, Materiel.net, Webhallen, Alternate, Next, Zotac, Scan Computers και Maingear. Όσο για τα ίδια τα Steam Machines, οι τιμές τους αρχίζουν από τα $499 και φτάνουν ως και τα $6.000.

Η Dell, για παράδειγμα, υπόσχεται πως το Alienware Steam Machine της θα έχει ανταγωνιστικό κόστος ως προς τις παιχνιδομηχανές νέας γενιάς, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πoιο θα είναι αυτό, αλλά ούτε και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Τα μηχανήματα της CyberPowerPC θα ξεκινούν απ’ τα $499 –και με αυτά τα χρήματα οι κάτοικοι των Η.Π.Α. θα μπορούν να αποκτήσουν ένα Steam Machine με επεξεργαστή AMD A6 στα 3.9GHz, κάρτα γραφικών Radeon R9 270 και σκληρό δίσκο 500GB. Η εταιρεία θα λανσάρει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του ’14 Steam Machines με δεκάδες επιλογές χαρακτηριστικών, ούτως ώστε κάθε χρήστης να μπορεί να αποκτήσει ένα μηχάνημα στα μέτρα του –και την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουν αρκετοί ακόμη κατασκευαστές.

Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις όπως το Steam Machine της Webhallen, που αναμένεται να κοστίζει $1.499 και από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, έρχεται εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Core i7, κάρτα γραφικών NVIDIA GTX 780, 16GB RAM και υβριδικό SSD/σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1TB.

Με βάση τα πρώτα αυτά μηχανήματα, αποδεικνύεται πως τα Steam Machines (τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της ζωής τους) θα είναι ένα μάλλον πιο ακριβό σπορ από τις παραδοσιακές παιχνιδομηχανές. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως είθισται οι μεγάλοι του gaming να πωλούν αρχικά τις κονσόλες τους στο κόστος (πολλές φορές και με ζημία), ευελπιστώντας στην εδραίωσή τους και στα κέρδη φυσικά από το software, κάτι που δε μπορούν να πράξουν οι μικρότεροι κατασκευαστές, με δεδομένο πως το επιχειρηματικό μοντέλο είναι αρκετά διαφορετικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα