Ο πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ μιλάει για την εκπαίδευση στην Ελλάδα

Ο κ. Σοφοκλής Ξυνής εξηγεί γιατί οι νέοι της χώρας εμπιστεύονται τον Όμιλο ΞΥΝΗ.

Ο κ. Σοφοκλής Ξυνής, πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή, υπογραμμίζει τη σαφή στόχευση του ομίλου στην ποιοτική εκπαίδευση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, τονίζοντας πως η κοινή γνώμη δεν άγεται και φέρεται από την ψευδολογία των ανταγωνιστών εναντίων του ομίλου.

 

Κατ’ αρχάς, ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι του Ομίλου Ξυνή για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά;

Βασικό στόχο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ,

από ιδρύσεώς του το 1957, αποτελεί η συνεπής και αδιάλειπτη προσφορά στην ποιοτική εκπαίδευση. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κύριος στόχος και άξονας όλων των ενεργειών μας είναι να εφοδιάσουμε και να προετοιμάσουμε τους σπουδαστές μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την είσοδό τους στον επαγγελματικό στίβο και την άμεση απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας.

Τούτο το επιτυγχάνουμε μέσω ισχυρών, στρατηγικών συνεργασιών που έχει συνάψει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ –μεταξύ των οποίων, τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ του ομίλου ΟΤΕ, η αλυσίδα καταστημάτων MAKRO, η ΠΑΕ-ΠΑΟΚ, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας, η HELEXPO, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, οι ODEON κινηματογράφοι, η Ένωση Διακοσμητών Βορείου Ελλάδος, ο όμιλος MAD, ο όμιλος ΠΡΙΝΟΥ κ.ά.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω εξάλλου, ένα νέο στόχο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, ο οποίος έγκειται στην ίδρυση του “ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ” (Κ.Ε), το οποίο θα εκπαιδεύει τους σπουδαστές των φορέων του Ομίλου ΞΥΝΗ στο “επιχειρείν”, που αποτελεί πλέον σημαντικό παράγοντα για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Το “ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ” θα έχει 2 στόχους: πρώτον, να προετοιμάζει τους σπουδαστές μας ώστε να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες, με νέες και καινοτόμες ιδέες, και δεύτερον, να τους κάνει δυνατούς και παραγωγικούς εργαζόμενους στην επιχείρηση που θα εργαστούν, όπου θα κατανοούν τα προβλήματα της επιχείρησης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας».

 

Δεδομένης της ανεργίας που πλήττει σοβαρά τους νέους ανθρώπους στη χώρα μας, ποιες είναι οι δράσεις του Ομίλου, που διευκολύνουν την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας;

Το «καυτό» ζήτημα της ανεργίας αποτελεί πρωτεύον θέμα, το οποίο και αντιμετωπίζουμε από ιδρύσεως του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εξασφαλίζοντας συστηματική διασύνδεση των αποφοίτων μας με την αγορά εργασίας. Αυτό το επιτυγχάνουμε καταρχήν, με την υποστήριξη του ΓΕΑΣ ΞΥΝΗ (Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων και Σπουδαστών του ομίλου ΞΥΝΗ), το οποίο είναι από τα πιο αποτελεσματικά και σύγχρονα γραφεία εύρεσης εργασίας στη χώρα μας. Οι σπουδαστές και οι απόφοιτοί μας, έρχονται σε επαφή με υποψήφιους μελλοντικούς εργοδότες τους, στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ και όπου συμμετέχουν κορυφαίες εταιρείες της εγχώριας και διεθνούς αγοράς εργασίας, αλλά και εκπαιδεύονται σε τεχνικές σύνταξης του σωστού βιογραφικού και της αρμόζουσας body languag

Keywords
Τυχαία Θέματα