Tegra Note: η πλατφόρμα tablets της NVIDIA

Βασισμένη στο SoC Tegra 4 της εταιρείας.

Σχεδιασμένο από την ίδια την NVIDIA, το Tegra Note δεν είναι απλώς ένα tablet αναφοράς (όπως για παράδειγμα το βασισμένο στο Tegra 3, Project KAI), αλλά μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για tablets. Μ’ αυτό τον τρόπο η NVIDIA

δίνει την ευκαιρία στους συνεργάτες της να λανσάρουν στην αγορά tablets με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Για την ακρίβεια, η βασική έκδοση του Tegra Note θα έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής μόλις $199 (για την αγορά των Η.Π.Α.). Τι θα πάρεις όμως στα χέρια σου για αυτά τα χρήματα; Ένα tablet 7 ιντσών με IPS οθόνη 1280x800 pixels, πανίσχυρο επεξεργαστή Tegra 4, γραφίδα τεχνολογίας NVIDIA DirectStylus, κάμερες 5MP στην πίσω πλευρά και VGA στην πρόσοψη, 16GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, στερεοφωνικά ηχεία και αυτονομία τουλάχιστον 10 ωρών (στην αναπαραγωγή HD βίντεο). Επιπλέον, τα updates του λειτουργικού συστήματος (Android) θα τα παρέχει η ίδια η NVIDIA over-the-air, ενώ οι συνεργάτες της θα μπορούν φυσικά να παρεμβαίνουν ελαφρώς στα παραπάνω χαρακτηριστικά, πάντα σε συνεργασία με την NVIDIA.

Μεταξύ των εταιρειών που θα λανσάρουν Tegra Note tablets συγκαταλέγονται για την Β. Αμερική οι EVGA και PNY Technologies και για την Ευρώπη οι EVGA, Oysters και ZOTAC. Τα πρώτα μηχανήματα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους τον Οκτώβριο –και ευελπιστούμε να μην αργήσουμε πολύ να δούμε κάποια απ’ αυτά και στην Ελλάδα. Για αναλυτικότερες πληροφορίες, δες την επίσημη ανακοίνωση της NVIDIA κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα