The Bureau: XCOM Declassified – Game Report

Οι εξωγήινοι είναι εδώ.

Ακούγοντας το όνομα XCOM το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι turn-based μάχες, ένα μείγμα στρατηγικής με στοιχεία RPG σε μία ισομετρική οπτική. Στο νέο XCOM δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα από αυτά. Η διαδικασία ανάπτυξης του The Bureau δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολη. Αλλαγές ονόματος, αλλαγές στον προσανατολισμό του gameplay

αλλά και το μένος των οπαδών των κλασικών XCOM. Τελικά τι κατάφερε να μας παραδώσει η 2K Marin, μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες;

ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ XCOM

Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται στην Αμερική του 1962, με τους εξωγήινους να κάνουν την εμφάνισή τους και την ομάδα XCOM να δημιουργείται για να τους αντιμετωπίσει. Εσύ αναλαμβάνεις το χειρισμό του William Carter, ενός πράκτορα της CIA, ο οποίος καλείται να ηγηθεί της άμυνας κατά της εξωγήινης εισβολής. Θέλοντας να παραμείνουν στα ίδια πλαίσια με τους υπόλοιπους τίτλους της σειράς, οι developers κράτησαν αρκετά στοιχεία από αυτούς. Έτσι, έχεις μια βάση στην οποία μπορείς να συνομιλήσεις με τους NPCs, να διαλέξεις τη σειρά με την οποία θα ολοκληρώσεις τις αποστολές ή ακόμα και να αναλάβεις κάποιες δευτερεύουσες αποστολές. Το σενάριο και η εξέλιξή του είναι αρκετά καλοδουλεμένα και εντάσσονται ομαλότατα στο γενικότερο πλαίσιο του κόσμου των XCOM.

COVER ME!

Οι μάχες του The Bureau θα σου θυμίσουν πολύ έντονα αυτές των Mass Effect και Gears of War. Η κάλυψη πίσω από διάφορα αντικείμενα είναι ζωτικής σημασίας αν θέλεις να παραμείνεις ζωντανός για πολύ ώρα, ιδιαίτερα στα ανώτερα επίπεδα δυσκολίας. Σε κάθε αποστολή, εκτός από τον Carter, μπορείς να πάρεις μαζί σου ακόμα δύο χαρακτήρες, τους οποίους όμως δεν ελέγχεις άμεσα. Αντ’ αυτού μπορείς να εμφανίσεις ένα μενού (όπως αυτό του Mass Effect) μέσω του οποίου τους δίνεις εντολές. Όταν ενεργοποιείς το συγκεκριμένο μενού, ο χρόνος δεν σταματά τελείως αλλά επιβραδύνεται, δίνοντας έτσι μια πιο tactical χροιά στις μάχες, καθώς πρέπει να αποφασίζεις σχετικά γρήγορα για τις κινήσεις σου. Μπορείς να επιλέξεις τους συντρόφους σου μεταξύ διαφόρων κλάσεων ανάλογα με τις ανάγκες σου, αλλά αν πεθάνει κάποιος από αυτούς, δεν μπορείς να τον επαναφέρεις –ο νέος που θα επιλέξεις θα ξεκινήσει από την αρχή.

Τεχνικά (δηλαδή στα γραφικά και τον ήχο) το παιχνίδι είναι ικανοποιητικό, με το μεγαλύτερο παράπονό μας ωστόσο να βρίσκεται στο animation των χαρακτήρων το οποίο θα έπρεπε να είχε προσεχθεί λίγο παραπάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα