Sony PS4: λανσάρισμα μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2013

Όλα όσα αποκάλυψε η Sony στο ειδικό event στη Νέα Υόρκη.

Η ημέρα που περίμεναν οι απανταχού fans του PlayStation έφτασε. Βλέπεις η Sony αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για τον διάδοχο του PS3, που θα ονομάζεται… PS4. Καμία έκπληξη από πλευράς

ονόματος. Ο λόγος που αναφερόμαστε σε «πρώτες» επίσημες πληροφορίες, είναι επειδή η εταιρεία αποφάσισε να μην αποκαλύψει την ίδια την κονσόλα στο συγκεκριμένο event, ενώ δεν έγιναν επίσης γνωστά ούτε η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας, ούτε και το κόστος της παιχνιδομηχανής. Το design βέβαια γνωρίζουμε ότι έχει ελάχιστη σημασία –εξάλλου το PS3 άλλαξε αρκετές φορές σχεδιασμό μέχρι σήμερα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Από πλευράς hardware, το νέο PlayStation θα θυμίζει περισσότερο PC. Αυτή τη φορά, η Sony επέλεξε έναν οχταπύρηνο 64-bit x86 επεξεργαστή κατασκευασμένο από την AMD, σε συνδυασμό με μια «ενισχυμένη» Radeon GPU, 8GB GDDR5 ενοποιημένης μνήμης συστήματος και ένα ταχύτερο Blu-ray drive. Στην πράξη, σύμφωνα με τη Sony, αυτό σημαίνει ένα τεράστιο άλμα στην επεξεργαστική ισχύ σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Παράλληλα, οι κάτοχοι PS4 θα μπορούν να σταματήσουν το παιχνίδι ακριβώς στο σημείο που βρίσκονται με το πάτημα του πλήκτρου απενεργοποίησης ή να παγώσουν το παιχνίδι για να τρέξουν κάποια άλλη εφαρμογή στο σύστημα, χωρίς να χρειαστεί αυτό να ξαναφορτώσει απ’ την αρχή όταν θελήσουν να συνεχίσουν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο εσωτερικό του PS4 θα φιλοξενείται και ένα δεύτερο chip αποκλειστικά για τα downloads, με αποτέλεσμα το σύστημα να μπορεί να κατεβάζει υλικό στο background ή ακόμα και όταν είναι φαινομενικά απενεργοποιημένο. Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι πως μπορείς να ξεκινήσεις να παίζεις κάποιο παιχνίδι πριν καν ολοκληρωθεί το download του.

Νέα κονσόλα σημαίνει και νέο χειριστήριο και το DualShock 4 έρχεται βελτιωμένο στα σημεία σε σύγκριση με το χειριστήριο του PS3. To layout των πλήκτρων δεν έχει διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα, ωστόσο δείχνει πιο στρογγυλεμένο και διαθέτει πλέον touchpad, υποδοχή ακουστικών, ενσωματωμένο μονοφωνικό ηχείο, μια «light bar» και πλήκτρο «Share».

Μαζί με το DualShock 4, η Sony παρουσίασε και το δεύτερης γενιάς PlayStation Eye. Ο οπτικός αισθητήρας διαθέτει πλέον δύο κάμερες με ανάλυση 1280x800 pixels και τέσσερα μικρόφωνα. Το συγκεκριμένο σύστημα υπόσχεται δυνατότητες τύπου Kinect και θα μπορεί να αναγνωρίζει τον κάθε παίκτη με βάση το χρώμα της «light bar» στα χειριστήρια DualShock 4. Το PS4 θα είναι συμβατό με τα χειριστήρια Move του PS3.

Όσο για το πλήκτρο «Share» στο οποίο αναφερθήκαμε λίγο νωρίτερα, έχει στόχο να μετατρέψει το PS4 σε ένα μηχάνημα social gaming. Με το πάτημά του θα μπορείς να κάνεις streaming του gameplay σε πραγματικό χρόνο στους φίλους σου, ενώ η Sony έχει συνάψει συμφωνίες με το Facebook και το UStream. Όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα με την βοήθεια της τεχνολογίας (και της τεχνογνωσίας) της Gaikai, που εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη Sony. Επιπλέον, μέσω του PlayStation Cloud οι gamers θα μπορούν να παίζουν τα τελευταία demos μέσω streaming, χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσουν οτιδήποτε στην κονσόλα τους, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια των PS One, PS2 και PS3, μιας και το νέο PlayStation δεν θα είναι συμβατό με τους τίτλους του PS3. Αντιθέτως, το PS4 θα είναι συμβατό με το PS Vita, στο οποίο οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν streaming παιχνιδιών. Η Sony υποσχέθηκε επίσης ειδικές εφαρμογές για smartphones και tablets.

Επειδή όμως σε μια παιχνιδομηχανή αυτό που παίζει σημαντικότερο ρόλο είναι τα παιχνίδια, η Sony αποκάλυψε αρκετούς σημαντικούς τίτλους, όπως για παράδειγμα το DriveClub, το νέο first person shooter της Bungie Destiny, το Killzone: Shadow Fall, το Watch Dogs, το InFamous: Second Son, το The Witness, καθώς και ένα νέο Final Fantasy. Κι όλα αυτά είναι μόνο η αρχή μπροστά σε όσα θα αποκαλυφθούν καλώς εχόντων των πραγμάτων στη φετινή Ε3.

Keywords
Τυχαία Θέματα