Ανακοινώθηκε το PlayStation 4, αναλυτικά όλα όσα είδαμε στη παρουσίαση!

Το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε πολύ σημαντικό για τον μαγικό κόσμο των video games καθώς η Sony ανακοίνωσε το πολυπόθητο Playstation 4.

Σε μία παρουσίαση που διήρκησε περί τις δύο ώρες είδαμε και πληροφορηθήκαμε αρκετά πράγματα για το νέο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας με μερικά να παρουσιάζουν ενδιαφέρον και άλλα να μας αφήνουν

παγερά αδιάφορους, για την ώρα προς το παρόν. Θα προσπαθήσουμε να μην μακρυγορήσουμε και να είμαστε κατά το δυνατόν σύντομοι και περιεκτικοί, οπότε ας ξεκινήσουμε. Το λόγο πήρε αρχικά στη παρουσίαση ο Andrew House, Group CEO της Sony Computer Entertainment, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής κατά τη διάρκεια του event. Επισημάνθηκε πως κεντρική ιδέα στην ανάπτυξη του PS4 στάθηκε η φιλικότητα του hardware ως προς τους developers με σκοπό να αξιοποιήσουν το νέο σύστημα εύκολα στη δημιουργία των παιχνιδιών και να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος με το PS3 και τον άγνωστο για την εποχή του Cell που δυσκόλευε στο προγραμματισμό τους 3rd party developers. Μάλιστα σε μια δόση υπερβολής και τεχνικών marketing προβλήθηκε βίντεο με διάφορους γνωστούς developers κυριευμένους από περίσσιο ενθουσιασμό να δηλώνουν ότι ρωτήθηκαν από τη Sony τι “εργαλεία¨ θα χρειαζόταν στο νέο PS4.

Πάμε να δούμε όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Playstation όπως τα ανακοίνωσε η Sony χωρίς να μπαίνει σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες:

CPU: Επεξεργαστή αρχιτεκτονικής x86 με 8 πυρήνες στο σύνολο.GPU: Τελευταίας τεχνολογίας κάρτα γραφικών που είναι υψηλών προδιαγραφών και με σκοπό να στέκεται για πολλά χρόνιαHDD: O αποθηκευτικός χώρος θα εναι ο γνωστός τύπος σκληρών δίσκωνRAM: 8GB GDDR5 unified system memory

Μόνο τα παραπάνω επιβεβαίωσε χθες η Sony οπότε ό,τι άλλο δείτε και διαβάσετε να ξέρετε ότι είναι απλά εικασίες. Επίσης η φιλοσοφία του hardware του PS4 θα αποτελεί ένας υπερτροφοδοτούμενος υπολογιστής χωρίς πολυπλοκότητες στη δομή του.

Εν συνεχεία παρουσιάστηκε το νέο Dualshock 4 όπου με μια πρώτη ματιά δεν εντυπωσιάζει αλλά θα περιμένουμε να το πιάσουμε στα χέρια μας για να κρίνουμε τελικά. Το ανασχεδιασμένο χειριστήριο παρουσιάζεται ελαφρώς πιο ογκώδες με touch pad εμπρός, share button, ενσωματωμένο ηχείο, υποδοχή για ακουστικά και στην κορυφή του το “διακριτικό” μπλέ φως που συναντάμε στο PS Move για αντίστοιχες λειτουργίες. Ακολουθεί φωτογραφία του Dualshock 4:

Πριν περάσουμε στα παιχνίδια και τα gameplay video που παρουσιάστηκαν ας πουμε λίγα ακόμα για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του PS4 (ολόκληρη τη παρουσίαση της Sony έχετε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσετε στη τελευταία σελίδα του παρόντος άρθρου). Επισημάνθηκε ότι όλα θα γίνονται κατευθείαν με το πάτημα ενός κουμπιού χωρίς χρόνους αναμονής ενώ με τη βοήθεια των cloud υπηρεσιών της Gaikai, που εξαγόρασε πρόσφατα η Sony, θα υπάρχει δυνατότητα να παίζουν τα παιχνίδια χωρίς να έχουν γίνει πλήρως download, δηλαδή βλέπετε το παιχνίδι στο PSN πατάτε Play και παίζετε ενώ αυτό συνεχίζει να κατεβαίνει στο backround. Επίσης, το PS Vita χαρακτηρίστικε ως ο “απόλυτος” σύντροφος του PS4 καθώς θα υπάρχει καθολική εφαρμογή του Remote Play σε όλα τα παιχνίδια, κάτι το οποίο υπάρχει δυνατότητα να συμβεί και στο PS3 αλλά φαίνεται η Sony το κρατάει για λόγους marketing στο PS4.

Με την άφιξη του Mark Cenry στη σκηνή, lead system architect του PlayStation 4, άρχισε ο χορός των tech demo που έτρεχαν όλα σε πραγματικό χρόνο δείχνοντας μας όντως κάποια εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τα γραφικά που θα αντικρύσουμε στο PS4. Ξεκινάμε από το παιχνίδι που σκηνοθετεί ο ίδιο και λέγεται Knack:

Συνεχίζουμε με ένα από τα πιο εντυπωσικά παιχνίδια που παρουσιάστηκαν, από τη Guerilla αυτή τη φορά και αποτελεί προφανώς spin-off τίτλο του Killzone, με ονομασία Killzone: Shadow Fall.

Εν συνεχεία βλέπουμε το πρώτο racing τίτλο πρώτου προσώπου με πρόθεση των δημιουργών να νιώσουμε την εμπειρία της ολοκληρωμένη οδήγησης. Τα γραφικά του είναι όντως εξαιρετικά και το όνομα του Drive Club.

(Συνεχίζουμε στην επόμενη σελίδα.)

Ανακοινώθηκε το PlayStation 4, αναλυτικά όλα όσα είδαμε στη παρουσίαση!

Keywords
Τυχαία Θέματα