Samsung Galaxy Nexus: το πρώτο smartphone με Ice Cream Sandwich

Εντυπωσιακή οθόνη HD Super AMOLED με ανάλυση 1280x720 pixels.

Το πρώτο smartphone που έχει την τιμή να τρέχει Ice Cream Sandwich (δες αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού εδώ) είναι το Samsung Galaxy Nexus και αναπτύχθηκε με στενή συνεργασία των Samsung και Google. Το αποτέλεσμα –αν εξαιρέσεις

την κάμερα– εντυπωσιάζει. Σύμφωνα με τη Samsung, το 80% των καταναλωτών αγοράζει smartphone έχοντας σαν πρώτο κριτήριο την οθόνη του, γι’ αυτό εφοδίασε το Samsung Galaxy Nexus με μια τεράστια οθόνη HD Super AMOLED 4,65 ιντσών, με σούπερ ανάλυση 1280x720 pixels και αναλογία αντίθεσης 100.000:1.

Η συσκευή έχει πάχος 8,94 χιλιοστά με την πίσω πλευρά να είναι κυρτή για πιο άνετο κράτημα. Στο εσωτερικό της φιλοξενούνται ένας διπύρηνος επεξεργαστής 1.2GHz, 1GB μνήμη RAM, 16GB ή 32GB αποθηκευτικού χώρου, μπαταρία 1.750mAh, NFC module, επιταχυνσιόμετρο, πυξίδα, γυροσκόπιο και βαρόμετρο. Η κάμερα στην πίσω πλευρά έχει δυστυχώς ανάλυση μόλις 5MP (με LED φλας), αλλά υποστηρίζει λήψη HD βίντεο ανάλυσης 1080p και το shutter lag είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Όσο για την κάμερα της πρόσοψης, έχει ανάλυση 1.3MP. Το Samsung Galaxy Nexus αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ευρωπαϊκές αγορές το Νοέμβριο –η ημερομηνία κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, προς το παρόν παραμένει άγνωστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα