H Nokia παρουσιάζει το νέο Nokia Tune

Τεράστια ανταπόκριση στο διαγωνισμό crowdsourcing της Nokia με περισσότερες από 6.200 συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο.

Δελτίο Τύπου

Η Nokia αποκάλυψε το νικητή του διαγωνισμού crowdsourcing, ενός διαγωνισμού που προσκαλούσε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να συνθέσουν τη δική τους εκδοχή του κλασσικού Nokia Tune. Νικητής του διαγωνισμού αναδείχτηκε ο Valerio Alessandro Sizzi, από την Ιταλία. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν

περισσότεροι από 2.800 designers από 70 χώρες, οι οποίοι υπέβαλαν πάνω από 6.200 προτάσεις. Μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή που κέρδισε την πρώτη θέση, στη διεύθυνση: http://brandbook.nokia.com/blog/view/item66319/

Η απόφαση να δημιουργηθεί η επόμενη έκδοση του Nokia Tune έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, με το website του διαγωνισμού να δέχεται πάνω από 1.4 εκατ. επισκέψεις. Οι συμμετοχές παίχτηκαν περισσότερες από 11 εκατ. φορές, ενώ περίπου 100 χιλιάδες επισκέπτες ανέβασαν στο Facebook και το Twitter διάφορα tunes.

Η Nokia ξεκίνησε το διαγωνισμό στις 5 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την AudioDraft, παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο της δημιουργίας ηχητικών κομματιών μέσω crowdsourcing, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να πειραματιστούν με το υπάρχον αλλά και με νέα Nokia Tunes, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική, τους δικούς τους ήχους και τη δική τους ενορχήστρωση. Μοναδικός περιορισμός, η διάρκεια. Οι έγκυρες προτάσεις θα έπρεπε να έχουν μέγιστη διάρκεια μέχρι 30 δευτερόλεπτα.

Η επιλογή του Sizzi έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, από μια επιτροπή εξειδικευμένων κριτών, στην οποία περιλαμβάνονταν ορισμένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ονόματα στο χώρο του audio branding, όπως ο Kai Bronner, ένας από τους ιδρυτές του Audio Branding Academy, ο Julian Treasure, γνωστός από τις ομιλίες του στα TED και συγγραφέας του ‘Sound Business’, και ο Mark Dewings, επικεφαλής του τμήματος Brand & Marketing Communications στο SoundCloud. Από πλευράς Nokia στην επταμελή κριτική επιτροπή συμμετείχε ο κ. Marko Ahtisaari, Αντιπρόεδρος του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας.

O Kai Bronner δήλωσε τα εξής: “Το επίπεδο των συμμετοχών στο διαγωνισμό crowdsourcing για το νέο Nokia Tune ήταν εξαιρετικά υψηλό. Από την πλευρά μας αναζητούσαμε ένα φρέσκο, εκφραστικό, αυθεντικό, δημιουργικό και ταυτόχρονα ξεχωριστό Nokia Tune. Η απίστευτη ανταπόκριση του κόσμου μας έδωσε τεράστια ικανοποίηση, καθώς χιλιάδες συμμετέχοντες ήλπιζαν να είναι αυτοί οι τελικοί νικητές. Μετά από προσεκτική αξιολόγηση όλων των συμμετοχών, αποφασίσαμε ότι η πρόταση του Valerio Alessandro Sizzi μας καλύπτει από κάθε πλευρά.”

 

Τα βραβεία

Ο νικητής του διαγωνισμού θα δει τη σύνθεση του να περιλαμβάνεται μαζί με το κλασικό Nokia Tune σε περίπου 100 εκατομμύρια συσκευές επιλεγμένων μοντέλων της Nokia από τον κατάλογο του 2012. Επίσης, το νέο tune θα διατίθεται από το Ovi Store, ενώ θα περιλαμβάνεται και στο Brand Book της Nokia. Τέλος, ο Sizzi, θα λάβει και χρηματικό βραβείο ύψους 10.000 δολαρίων

Keywords
Τυχαία Θέματα