Facebook: συζητήσεις για τη μεταφορά του Facebook Home στο iPhone

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Σε συνομιλίες με την Apple βρίσκεται σύμφωνα με το Bloomberg το Facebook, για να μεταφέρει την εμπειρία του Home (ή έστω ένα μέρος της) στο iPhone. Το Facebook

Home είναι ένα νέο skin (ή launcher) του κοινωνικού δικτύου για Android smartphones και κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες στις Η.Π.Α. –οι κριτικές των χρηστών ωστόσο μέχρι στιγμής είναι επιεικώς μέτριες.

Σε αντίθεση βέβαια με το Android, το mobile λειτουργικό σύστημα της Apple είναι πολύ πιο «κλειστό», αφού δεν επιτρέπει στους developers πρακτικά τίποτα περισσότερο από τη δημιουργία μιας εφαρμογής για το App Store. Widgets, launchers κ.λπ. είναι προνόμια του Android.

Το τελευταίο διάστημα, βέβαια, οι σχέσεις του Facebook με την Apple έχουν αναθερμανθεί και ο Adam Mosseri του Facebook επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με το Cupertino. Για να μπορέσουν εξάλλου να μεταφερθούν στοιχεία του Home στο iOS, η συμβολή της ίδιας της Apple είναι απαραίτητη. Ο Mosseri, βέβαια, τόνισε αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και πως δεν έχουν καταλήξει κάπου.

«Θα μπορούσε να είναι αλλά και να μην είναι το Home», δήλωσε ο Mosseri και συνέχισε: «Θα μπορούσαμε απλά να μεταφέρουμε τις αλλαγές στον σχεδιασμό στην εφαρμογή του iOS και να τελειώσει έτσι. Ή θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε την οθόνη κλειδώματος. Ίσως ακόμα και να μη λέγεται Home, αλλά κάπως αλλιώς».

Πέρα από την Apple, το Facebook βρίσκεται σε συζητήσεις και με τη Microsoft για μεταφορά κάποιων στοιχείων του Home στα Windows Phone. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τελικά πόσο σημαντικό θεωρούν το Facebook οι δύο εταιρείες για τα λειτουργικά τους συστήματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα