Dead Rising 2: Off the Record – Game Report

Η ιστορία του Dead Rising 2, γραμμένη αλλιώς.

Όταν η Capcom ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κυκλοφορία του Dead Rising 2: Off the Record, η αλήθεια είναι πως η είδηση μας παραξένεψε. Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν ότι θα μπορούσε να το προσφέρει ως DLC, σε πολύ χαμηλότερο κόστος. Στην πράξη, διαπιστώσαμε πως τελικά, η εταιρεία είχε καλούς λόγους να κυκλοφορήσει το Dead Rising 2: Off the Record ως αυτόνομο

τίτλο…

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Θυμάσαι τον Chuck Green; Τον πρώην πρωταθλητή αγώνων motocross που πρωταγωνιστούσε στο Dead Rising 2; Ήρθε η ώρα να τον ξεχάσεις. Στο Off the Record, τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο δημοφιλής ήρωας του πρώτου Dead Rising, Frank West –φωτορεπόρτερ στο επάγγελμα. Κι αν νομίζεις πως η φωτογραφική μηχανή που βρίσκεται μονίμως κρεμασμένη στον λαιμό του έχει μόνο διακοσμητικό ρόλο, γράψε λάθος: οι φωτογραφίες που μπορείς να τραβήξεις από την Fortune City, θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις πολύτιμους πόντους Prestige.

 

ΜΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΙΔΙΑ;

Όχι ακριβώς. Παρόλο που το παιχνίδι εξελίσσεται και πάλι στη Fortune City, βλέπουμε τα γεγονότα μέσα απ’ τα μάτια του Frank West –με διαφοροποιημένο σενάριο, νέες αποστολές, καθώς και μια ολοκαίνουρια περιοχή προς εξερεύνηση. Πρόσθεσε στα παραπάνω και μερικά νέα, ακόμα πιο τρελά ζόμπι και έχεις μια ιδέα για το τι πρέπει να περιμένεις στο Story mode του Off the Record. Αυτό που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, ήταν η προσθήκη του Sandbox mode, που μας έδωσε τη δυνατότητα να περιπλανηθούμε ελεύθερα στη Fortune City, χωρίς να πρέπει να ακολουθούμε τη ροή του σεναρίου –το να σκοτώνεις ζόμπι ποτέ δεν ήταν πιο απολαυστικό.

Τα γραφικά του τίτλου δεν έχουν μεγάλη διαφορά απ’ τον προκάτοχό του –δηλαδή δεν εντυπωσιάζουν–, όμως έχουμε την αίσθηση πως ο χρόνος φόρτωσης είναι αυτή τη φορά λίγο καλύτερος. Αν μέχρι σήμερα δεν έχεις ασχοληθεί με τα Dead Rising, το Dead Rising 2: Off the Record είναι ένας καλός λόγος για να το κάνεις. Το εντυπωσιακό είναι πως o τίτλος είναι ελκυστικός ακόμα και για τους κατόχους του αυθεντικού Dead Rising 2.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα