Βρετανία: Συγκλονίζουν οι εικόνες από το «χτύπημα» της καταιγίδας Κίαραν – Σε κίτρινο συναγερμό το Λονδίνο (videos)

Η βιντεοκάμερα σε παιδικό υπνοδωμάτιο καταγράφει τους απόκοσμους θορύβους που άκουσε το κορίτσι της οικογένειας της Σάρον Μακί Μάρκερ, μέσα στον ύπνο του, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που συνοδεύουν την καταιγίδα Κίαραν που πλήττει την περιοχή Τζέρσι, σπάνε το τζάμι του παραθύρου και εισβάλουν με σφοδρότητα στο δωμάτιο. Το παιδί ξυπνά έντρομο και η μητέρα του όταν διαπιστώνει ότι είναι καλή στην υγεία του βγαίνει από το σπίτι για να δει τι έχει συμβεί.

Η καταιγίδα προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο σπίτι, κυρίως στον φράχτη και στην οροφή, ευτυχώς όμως χωρίς θύματα.

Η αστυνομία του Τζέρσι

ανακοίνωσε ότι χρειάστηκε να επέμβει για να απομακρύνει 39 ανθρώπους από τα σπίτια τους, που υπέστησαν ζημιές από την ολονύκτια καταιγίδα και τρεις από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Για το επόμενο 24ωρο, η ευρύτερη περιφέρεια του Λονδίνου έχει κηρυχθεί σε κίτρινο συναγερμό, καθώς η καταιγίδα επιμένει, έχοντας ήδη προκαλέσει χαλαζοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό χρειάστηκε να επέμβουν διασώστες απομακρύνοντας πολίτες με φουσκωτά.

Η καταιγίδα Κίαραν συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η εικόνα από το δίκτυο Skynews, όπου η ρεπόρτερ Άσνα Χουρινάγκ έκανε stand up περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο Τζέρσι, όταν μία ισχυρή ριπή ανέμου την υποχρέωσε να γονατίσει για να μην παρασυρθεί και για λίγο «εξαφανίστηκε» από το τηλεοπτικό πλάνο.

Τα σχολεία δεν λειτούργησαν και οι αρχές προειδοποιούν να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Επίσης έχουν ακυρωθεί τα δρομολόγια των πλοίων από το Ντόβερ στο Καλέ και αρκετές πτήσεις  αεροσκαφών γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις.

Η καταιγίδα έχει προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες και στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου οι αρχές προειδοποίησαν να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις τουλάχιστον μέχρι αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Politico: Οι ΗΠΑ «βλέπουν» να τελειώνουν οι μέρες Νετανιάχου στην εξουσία

Γάζα: Μάχες στήθος με στήθος για την αποτροπή των ισραηλινών στρατευμάτων – Λυσσαλέα αντίσταση από τη Χαμάς

«Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα»: Τι σημαίνει το παλαιστινιακό σύνθημα (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Συγκλονίζουν, Κιαράν –, Λονδίνο,vretania, sygklonizoun, kiaran –, londino