«Βόμβα» από το Κρεμλίνο: Στην BlackRock ο ορυκτός πλούτος της Ουκρανίας, σε αντάλλαγμα για αμερικανική βοήθεια

Στην επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις ΗΠΑ, μετά την παρουσία του στην ορκωμοσία του ακροδεξιού νέου προέδρου της Αργεντινής, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχάροβα , Ο Ουκρανός πρόεδρος θα προσπαθήσει να πείσει την Ουάσινγκτον να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ενώ  αναφέρθηκε στον ρόλο της BlackRock στην Ουκρανία.

«Ενώ

βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες συζητήσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Ζελένσκι θα παρακαλέσει για άλλη μια φορά τα αφεντικά του – στην πραγματικότητα τους παραγωγούς της τραγικωμικής του παράστασης – να μην τερματίσουν τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση του καθεστώτος του Κιέβου», όπως επισήμανε η Ζαχάροβα.

#LIVE: Briefing by Russian Foreign Ministry Spokeswoman Maria #Zakharova on topical foreign policy issues, December 12, 2023 https://t.co/4Z0tUX0Vso

— MFA Russia (@mfa_russia) December 12, 2023

Σύμφωνα με την ίδια, ο Ζελένσκι θα προσπαθήσει στην πραγματικότητα «να πείσει τον Λευκό Οίκο να φροντίσει καλύτερα την Ουκρανία παρά τον αμερικανικό λαό».

O Ζελένσκι και η BlackRock

Υπάρχει και ένας άλλος λόγος πίσω από το ταξίδι του Ζελένσκι, σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS.

«Τα ουκρανικά κανάλια Telegram αναφέρουν ότι ήταν απαραίτητο να οριστικοποιηθεί η κίνηση να τεθούν όλες οι επιχειρήσεις, τα εδάφη και οι ορυκτοί πόροι της Ουκρανίας υπό τη διαχείριση της πολυεθνικής εταιρείας BlackRock σε αντάλλαγμα για τη βοήθειά της προς το Κίεβο να λάβει άλλο ένα μεγάλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας», ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την Ζαχάροβα, ο Ζελένσκι κατανοεί ότι «η Ουκρανία δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια», όπως είπε και πρόσθεσε: «Νοιάζεται μόνο για το πολιτικό του μέλλον και, στην πραγματικότητα, για την επιβίωσή του. Είναι απλά αδύνατο αυτό χωρίς χρήματα και αμερικανική υποστήριξη».

Διαβάστε επίσης:

Το «Σχέδιο Ρουάντα» θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Ρίσι Σούνακ

Ισπανία: 30άρια λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ιβηρική Χερσόνησο

Βρυξέλλες: «Πολύχρωμη» διαδήλωση κατά της ευρωπαϊκής λιτότητας – Στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι

Keywords
Τυχαία Θέματα