Τσίπρας: Κατώτερη των περιστάσεων η ΝΔ-Τετραετία ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κατώτερη των περιστάσεων» έκρινε την παρουσία της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας στην καταληκτική του ομιλία πριν την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

«Αυτή η Βουλή κατά τη διάρκεια αυτής της 4ετίας παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε

μπροστά μας, μπορεί να είναι η Βουλή και η 4ετία της εξόδου από την κρίση και της ανάκαμψης της οικονομίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τις προγραμματικές δηλώσεις.

Σημείωσε ότι μπορεί να είναι μια 4ετία που θα χαρακτηριστεί από βαθιές αλλαγές και ρήξεις που έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία. Είπε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι φιλόδοξο αλλά και συγκεκριμένο. Ειδικότερα, ανέφερε ότι πρώτος στόχος είναι εντός του Νοέμβρη είναι να έχει λήξει η διαδικασία της αξιολόγησης ώστε έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης και να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση τους χρέους.

Έτσι, σημείωσε, θα εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις ώστε να επιστρέψουμε στο πρώτο εξάμηνο του 2016 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να αποκατατασταθεί σταδιακά η μακροπρόθεσμη σταθερότητα της οικονομίας αλλά και η εμπιστοσύνη των επενδυτών, και στις αρχές του 2017 να ανακτήσουμε την πρόσβασή μας στις διεθνείς αγορές δανεισμού.

Αλέξης Τσίπραςπρογραμματικές δηλώσειςΒουλήαξιωματική αντιπολίτευσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα