Σκουρλέτης και Παρασκεύοπουλος κατά Θεοδωράκη (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη και τα όσα υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού έφερε τις αντιδράσεις δυο υπουργών της κυβέρνησης.

«Θέλω να πω στον κύριο Θεοδωράκη, όταν απευθύνεται στο κοινοβούλιο και μιλάει στο κοινοβούλιο πρέπει να καταλάβει ότι δεν μιλάει στον καθρέφτη του και στον εαυτό του. Τίποτα άλλο», ήταν η απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη στην προσωπική αναφορά που του «επεφύλαξε» ο Σταύρος Θεοδωράκης. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του Ποταμιού τον κάλεσε να «μαζέψει τα στελέχη του», ονοματίζοντας τον Πάνο Σκουρλέτη.

Το «γάντι» σήκωσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκεύοπουλος σημειώνοντας πως «ο κ. Θεοδωράκης πριν πει ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση να προσέχουν τα λόγια τους και να τα μετρούν, είπε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου βαρύνεται με δύο φόνους. Αυτή η κακολογία έχει πλέον χαρακτηριστικά προπαγάνδας, διότι επαναλαμβάνεται διαρκώς μήπως και πιάσει, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστικά προπαγάνδας και είναι ψευδής». Ο υπουργός Δικαιοσύνης συμπλήρωσε μάλιστα στην απάντηση του ότι «οι καινοτομίες του πρόσφατου νόμου αφορούσαν μόνο ειδικές κατηγορίες κρατουμένων, όπως οι ανάπηροι, οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί, οι ανήλικοι και οι υπερήλικες, και όχι άλλες κατηγορίες κρατουμένων, όπως εκείνοι οι οποίοι υποτροπίασαν και τέλεσαν δολοφονίες, τέλεσαν ανθρωποκτονίες μετά την απόλυσή τους. Η κακολογία αυτή είναι αχαρακτήριστη και δεν χρειάζεται να μιλήσω περισσότερο».

Στην ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης, λίγο νωρίτερα, είχε υποστηρίξει ότι «ο νόμος σας κ. Παρασκευόπουλε έχει ήδη τους πρώτους νεκρούς! Δύο! Δεν μπορεί οι αποφυλακίσεις να γίνονται χωρίς δικαστική κρίση. Δεν μπορεί να εξισούται ο βιαστής και ο έμπορος ναρκωτικών με αυτόν που χρωστάει στο δημόσιο».

Σταύρος ΘεοδωράκηςΠάνος Σκουρλέτηςπρογραμματικές δηλώσειςΚόντραΒουλήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα