Τούρτα Ναπολέων, χωρίς ψήσιμο, με σφολιατάκια παλμιέ

Πεντανόστιμη και πανεύκολη τούρτα Ναπολέων (ρώσικη εκδοχή του μιλφέιγ), με τρυφερή και βελούδινη κρέμα και στρώσεις με τα αγαπημένα σφολιατένια αυτάκια ή γυαλάκια παλμιέ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ετοιμάσετε μια ελαφριά κρέμα, να συναρμολογήσετε την τούρτα και να στολίσετε τη δημιουργία σας με φρέσκα φρούτα, τριμμένα παλμιέ ή όπως αλλιώς επιθυμείτε.

Υλικά για τη Συνταγή

600 γραμμάρια σφολιατένια παλμιέ με ζάχαρη (σπιτικά ή του εμπορίου) 500 ml γάλα, πλήρες 3 αυγά 80 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική 1 κάψουλα βανιλίνη 40 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

120 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Εκτέλεση

1.Για την κρέμα, βάλτε σε ένα μπολ ή μια κατσαρόλα με στρογγυλεμένο και χοντρό πάτο, τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

2.Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

3.Στη συνέχεια ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε πάλι καλά με τον αυγοδάρτη, ώστε να μην δημιουργηθούν σβώλοι στο μίγμα.

4.Τοποθετήστε το κατσαρολάκι με την κρέμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει η κρέμα ελαφρά (περίπου σε 5 λεπτά, ανάλογα βέβαια και την εστία σας), αποσύρετε από την φωτιά και χτυπήστε την έντονα με τον αυγοδάρτη. Αν σας φαίνεται πολύ ρευστή, μην ανησυχείτε, θα πήξει λίγο όταν κρυώσει.

5.Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη από πάνω που να ακουμπάει στην επιφάνεια, για να μην σχηματιστεί κρούστα. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

6.Στο μεταξύ βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο για να μαλακώσει. Μόλις γίνει αυτό και κρυώσει και η κρέμα, χτυπήστε με ένα μίξερ το βούτυρο ώστε να ασπρίσει λίγο και να αφρατέψει. Προσθέστε την κρύα κρέμα στο βούτυρο, σιγά – σιγά, ανακατεύοντας με το μίξερ μετά από κάθε προσθήκη. Σταματήστε το χτύπημα, όταν θα έχετε μια λεία και αφράτη κρέμα.

7.Για μεγαλύτερη ευκολία στο στήσιμο της τούρτας πάρτε τα αποσπώμενα τοιχώματα μιας φόρμας (στρογγυλής ή μακρόστενης) και χρησιμοποιήστε τα σαν βάση – οδηγό πάνω σε μια πιατέλα ή ίσια επιφάνεια.

8.Αλείψτε τον πάτο με λίγη κρέμα ώστε η πρώτη στρώση μπισκότων να μουλιάσει καλά και να κολλήσουν μεταξύ τους. Απλώστε την πρώτη στρώση με σφολιατίνια, κόβοντας ή θρυμματίζοντας μερικά για να καλύψετε τυχόν κενά. Συνεχίστε με στρώσεις κρέμας και παλμιέ εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αν επιθυμείτε, κρατήστε μερικά σφολιατάκια και λίγη κρέμα, για τη διακόσμηση.

9.Τοποθετήστε την τούρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά, αφαιρέστε προσεκτικά τα αποσπώμενα τοιχώματα και διακοσμήστε με λίγη επιπλέον κρέμα γύρω – γύρω και ψίχουλα παλμιέ και βάλτε την και πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ. Σερβίρετε με φρέσκα φρούτα και φύλλα δυόσμου και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Γαριδόσουπα με κριθαράκι και λαχανικά

Μηλοτηγανίτες ρολάκια, γεμιστές με μαρμελάδα

Πικάντικα μαυριτανικά σουβλάκια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρτα Ναπολέων,tourta napoleon