Σοκ στον αθλητικό κόσμο: Νεκρός στα 29 του ο Σον Μπάρμπερ, παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ

Ο Σον Μπάρμπερ, κάτοχος του ρεκόρ στο επί κοντώ και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015, πέθανε από ιατρικές επιπλοκές στα 29 του.

Ο Μπάρμπερ πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι του στο Κίνγκγουντ του Τέξας, επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, Πολ Ντόιλ, στο Associated Press. Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Ο Μπάρμπερ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πέθανε από ιατρικές επιπλοκές. 

Πριν από εννέα χρόνια στο Πεκίνο έγινε ο πρώτος Καναδός που

κέρδισε χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου μετά την αθλήτρια σπριντ Perdita Felicien το 2003.

Γεννημένος στο Νέο Μεξικό, ο Μπάρμπερ είχε διπλή υπηκοότητα, αλλά έζησε στο Τορόντο κατά τη διάρκεια της καριέρας του και επέλεξε να εκπροσωπήσει τον Καναδά – μια χώρα για την οποία ο πατέρας και προπονητής του αγωνίστηκε στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1983.

Το 2016 προέκυψε ότι ο Μάρμπερ είχε αποτύχει σε ένα τεστ ναρκωτικών για κοκαΐνη εντός αγώνων στο καναδικό πρωτάθλημα, αφού όπως ισχυρίστηκε κατά λάθος ήρθε σε επαφή με την ουσία κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής που κανόνισε μέσω εφαρμογής.

Ωστόσο, του επετράπη να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αφού αποφασίστηκε από το Κέντρο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών του Καναδά (SDRCC) ότι είχε πάρει κατά λάθος την ουσία αφού φίλησε μια γυναίκα που είχε πάρει το ναρκωτικό λίγα λεπτά νωρίτερα.

Οι τελευταίοι του αγώνες ήταν το 2020.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-72 – Ρεκόρ καριέρας για Μιλουτίνοβ με 20 ριμπάουντ

Ντέγιαν Μιλόγεβιτς: Πέθανε ο θρύλος της Σερβίας

Ολυμπιακός: Τελευταίο «αντίο» στον θρυλικό Γιώργο Δαρίβα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκ, Νεκρός, Σον Μπάρμπερ,sok, nekros, son barber