Το Ισραήλ εντείνει το μακελειό λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία – Χτύπησε ακόμα ένα νοσοκομείο στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός φρόντισε να εντείνει τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να… καλύψει το «χαμένο έδαφος».

Στρατιώτες κατέστρεψαν το πρωί μια σήραγγα από την οποία φέρεται να βγήκε μαχητής της Χαμάς ανέφεραν μέσω της πλατφόρμας Telegram οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Οι ισραηλινοί στρατιώτες

στοχοποίησαν και ακόμη ένα νοσοκομείο, το μόνο εν λειτουργία στο βόρειο τμήμα της Γάζας. Η περιοχή γύρω από το Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας δέχθηκε σφροδρότατη επίθεση με βόμβες και πυρά πυροβολικού. Ο διευθυντής του Αχμέντ αλ Καχλούτ περιέγραψε στο Al Jazeera την «καταστροφική» κατάσταση, με «πολλά κτίρια να έχουν σοβαρές ζημιές.

Israeli jets bombarded several homes in the vicinity of the Kamal Adwan Hospital in northern #Gaza. pic.twitter.com/YqCIa9fMd8

— PALESTINE ONLINE (@OnlinePalEng) November 22, 2023

Σοκαριστικές οι εικόνες από το σημείο, με πτώματα διάσπαρτα στο προαύλιο των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, γονείς να αναζητούν τα παιδιά τους μεταξύ των άψυχων σωμάτων. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του νοσοκομείου για την διαχείριση των νεκρών, «οι κατακτητές διακηρύσσουν την ανθρωπιά τους, αλλά σκοτώνουν παιδιά και γυναίκες χωρίς έλεος… φροντίζουν πουλιά και γάτες, αλλά όχι παιδιά».

In pictures | The dire humanitarian situation at Kamal Adwan Hospital in northern #Gaza amid ongoing Israeli military siege and bombardment.

Quds network pic.twitter.com/UJa371Gh8J

— Angelo Giuliano (@Angelo4justice3) November 22, 2023

Σημειώνεται πως από την ώρα που έγινε γνωστή η επίτευξη συμφωνίας για παύση εχθροπραξιών που αναμένεται να ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Γάζα έχουν σκοτώσει πάνω από 100 άτομα, γύρω από νοσοκομεία και προσφυγικούς καταυλισμούς στη Γάζα.

Νωρίς σήμερα το πρωί, η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε συμφωνία με τη Χαμάς για τετραήμερη κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές. Η ακριβής έναρξη της κατάπαυσης του πυρός πρόκειται να ανακοινωθεί εντός 24 ωρών, σύμφωνα με το Κατάρ, που μεσολάβησε για την επίτευξη της συμφωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Matt Rife: Η άνοδος και η πτώση ενός stand-up κωμικού (videos)

Παλαιστίνη: Οι όροι της συμφωνίας Χαμάς και Ισραήλ – Για κάθε 10 ομήρους μία επιπλέον μέρα στην 4ήμερη κατάπαυση πυρός (videos)

Coldplay: Πώς η συναυλία τους στη Μαλαισία γίνεται πολιτικό ζήτημα

Keywords
Τυχαία Θέματα