Το ελληνοτουρκικό καλοκαίρι, το one man show του Κασσελάκη, τα γκάλοπ πριν τα γκάλοπ και το σενάριο Ατζουν στον Παναθηναϊκό

Καλημέρα σας

Δύσκολο το πεδίο στα εθνικά θέματα, έτσι όπως άνοιξε όλη η βεντάλια – το «Μακεδονικό» το πάμε σχεδόν από την αρχή, απλωμένη ατζέντα στα ελληνοτουρκικά και ένας Ράμα που γυρίζει γύρω γύρω…

Κάνει προσπάθεια η κυβέρνηση να τα μαζέψει, να μην δώσει περιθώριο στον Βελόπουλο, που άρχισε ήδη τα γνωστά, αλλά ειδικά στη βόρεια Ελλάδα δεν είναι εύκολο.

Δεν είναι εύκολο να προβλέψει κανείς πού θα πάει όλο αυτό, αλλά θέλει ψυχραιμία. Δεν είναι το κυρίαρχο τι θα «γράψει» κάθε κόμμα στις ευρωεκλογές, αλλά

το πώς θα γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση – και με την επιβεβλημένη συνεννόηση – των ανοιχτών μετώπων.

Πάντως με τον Ερντογάν η συνάντηση δεν έδωσε… δικαιώματα.

Η ιστορία της προσέγγισης θα πάει – αν πάει – με αργά βήματα. Και πάντως με μεγάλη προσοχή έως μυστικότητα για τα θέματα που είναι στο τραπέζι.

Βλέποντας βέβαια ότι ασκείται στα σόσιαλ μίντια κριτική στον Μητσοτάκη επειδή λέει ήταν γελαστός την ώρα που έμπαινε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ενώ ο Ερντογάν ήταν… βλοσυρός, κατάλαβα ότι δεν έχουμε… σωτηρία!

Ας γίνει σοβαρή κριτική για σοβαρά θέματα. Αλλά για το ύφος που είχαν;

Εκείνο που σίγουρα μπορεί να πει κάποιος, καθώς χθες στην Άγκυρα δεν είχαμε ανατροπές, εκπλήξεις ή περίεργα, είναι ότι “κερδίσαμε” ένα ήρεμο καλοκαίρι ακόμα. Για το χειμώνα θα σας γελάσω…

Το one man shοw του Κασσελάκη και η χαμένη πανστρατιά

Μήπως να το ξαναδούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ το πώς κάνουν τις ευρωεκλογές, θα έλεγα.

Το one man show το Κασσελάκη είναι καλό – και εντυπωσιακό σε μερικές περιπτώσεις είναι η αλήθεια.

Ο άνθρωπος το έχει με την επικοινωνία με τον κόσμο και κάνει γκελ. Οι άνθρωποι τον υποδέχεται με ενθουσιασμό, ο ίδιος απέκτησε πλέον και μία σιγουριά στις επαφές αυτές, αν και ορισμένες φορές ακούγονται και υπερβολές – το έχουν αυτό οι… live εκπομπές, που λένε και στην τηλεόραση!

Αλλά θα ήταν μάλλον πιο αποδοτικό για το κόμμα του να αξιοποιήσει περισσότερο τα στελέχη. Να σημάνει πανστρατιά, που λένε.

Οι εκλογές έχουν τους δικούς τους κανόνες βλέπετε.

Το λέω αυτό διότι μία γκρίνια την προσλαμβάνω. Γκρίνια συνοδευόμενη και από μία εκτίμηση: Αν κινητοποιήσει τις δυνάμεις, ειδικά του παραδοσιακού ΣΥΡΙΖΑ, που τον πιστεύει και τον στηρίζει, τότε είναι εφικτή ακόμα και η προσέγγιση του 20%, λένε. Αν όχι, δύσκολα θα φύγει πάνω από το 16%.

Γκάλοπ πριν τα γκάλοπ

Και αφού πιάσαμε τα ποσοστά, να σας εξομολογηθώ την απορία μου.

Πώς γίνεται οι εταιρίες ερευνών να έχουν ξεκινήσει μόλις χθες το νέο κύκλο δημοσκοπήσεων, αλλά να κυκλοφορούν ήδη πληροφορίες σε βαθμό βεβαιότητας, για τα ποσοστά που θα… βγάλουν;

Σύμφωνοι, δεν μετράνε στο κενό. Υπάρχουν προηγούμενες μετρήσεις επί των οποίων φαίνεται γρήγορα οι μεταβολές που προκύπτουν.

Αλλά με έχει εντυπωσιάσει η ταχύτητα, που ενσωματώνονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Όλως τυχαίως, η κυβέρνηση… έχει ανοδική πορεία, σύμφωνα με την εικόνα που κυκλοφορεί για τα γκάλοπ που θα… έρθουν.

Ο Ατζούν και το μέλλον του Παναθηναϊκού

Έχουν φουντώσει οι φήμες για την μετοχική είσοδο του Ατζούν στον Παναθηναϊκό και πολλοί ψάχνονται.

Το κλίμα γενικά στο πράσινο στρατόπεδο δεν είναι και το καλύτερο μετά την απώλεια του πρωταθλήματος – αυτό είναι φανερό.

Μαθαίνω ότι ο Ατζούν, μετά την κίνηση που του χρεώνουν με τον Τερίμ, είναι πράγματι διατεθειμένος να κάνει μία κίνηση και να βάλει ένα ποσό έναντι μίας (μικρής σχετικά) μετοχικής συμμετοχής.

Αλλά να δοθεί ο Παναθηναϊκός σε Τούρκο επιχειρηματία, σας το λέω κατηγορηματικά ότι δεν γίνεται. Και το λέω όσο πιο κατηγορηματικά γίνεται!

Ο Αλαφούζος μπορεί να εμφανιστεί μετά τα όσα γίνονται – όπως κάτι «τυφλές» διαδηλώσεις – και να πει ότι φεύγει εάν βρεθεί αγοραστής και βιώσιμη διάδοχη λύση.

Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με Ατζούν ή άλλα ευφάνταστα σενάρια τουρκικής νυκτός…

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη: Το παρασκήνιο πίσω από τις κλειστές πόρτες, οι διαφωνίες και το επόμενο τετ – α τετ

Κασσελάκης για Βλοχό Καρδίτσας: Το χωριό θα ξαναγεννηθεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ για Μητσοτάκη-Ερντογάν: Kαμιά υποχώρηση από την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα

Keywords
Τυχαία Θέματα