«Scorpion»: Συνελήφθη ένας από τους πιο διαβόητους διακινητές στην Ευρώπη – Τον κυνηγούσαν δύο χρόνια

Ένας από τους διαβόητες διακινητές μεταναστών συνελήφθη από τις τοπικές αρχές του Κουρδιστάν, λίγες ημέρες μετά το ρεπορτάζ του BBC για τη δράση του.

Ο Μπαρζάν Ματζίντ, ο οποίος ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Σκορπιός», συνελήφθη το πρωί της Κυριακής έξω από το σπίτι του, μετά

από δύο χρόνια φυγής.

Το δίκτυο του Ματζίντ είχε φέρει στην Ευρώπη χιλιάδες ανθρώπους, μέσα σε άθλιες συνθήκες και αφού είχαν καταβάλει τεράστια ποσά ο καθένας από αυτούς. Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν περάσει το Στενό της Μάγχης σε βάρκες ή κρυμένοι σε φορτηγά.

Την περασμένη εβδομάδα δύο συντάκτες του BBC τον είχαν εντοπίσει στη Σουλεϊμανίγια στο Ιράκ. Είπε είχε μεταφέρει χιλιάδες μετανάστες στη Μάγχη: «Ίσως χίλιους, ίσως 10.000. Δεν ξέρω, δεν μέτρησα», είπε.

Migrant-smuggler arrested after BBC investigation https://t.co/YZT3BAQbf9

BBC News (World) (@BBCWorld) May 13, 2024

Έδειχνε μάλιστα να αδιαφορεί για τα θύματα: «Είναι γραμμένο από τον Θεό πότε θα πεθάνεις, αλλά ο Θεός δεν σου λέει “μπες στη βάρκα”».

Μέλος της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τα ευρήματα του BBC για να εντοπίσουν τον Ματζίντ. Εξετάζουν μάλιστα την πιθανότητα να τον ανακρίνουν και αξιωματούχοι από ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Πληροφορίες ότι βγαίνει από την φυλακή μετά από 4 χρόνια, η Τζανγκ Τζαν, η whistleblower για την επιδημία του κορωνοϊού

Γαλλική καμπάνια προτρέπει τους άνδρες: «Οδηγήστε σαν γυναίκα!»

Κομισιόν: Αντιμέτωπη με μηνύσεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τα εμβόλια – Στο στόχαστρο οι συμφωνίες της ντερ Λάιεν με την Pfizer

Keywords
Τυχαία Θέματα
Scorpion, Συνελήφθη, Ευρώπη –,Scorpion, synelifthi, evropi –