Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου για σήμερα 24-03-2015

MEDIA

Στα αποτελέσματα της συνάντησης Αλέξη Τσίπρα και Άνγκελας Μέρκελ επικεντρώνονται τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ελληνικού Τύπου.

Αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Η λίστα της Μέρκελ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πολιτική στήριξη από το Βερολίνο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η Ελλάδα

πείσει το Eurogroup για τις μεταρρυθμίσεις. «Κουμπαρά του μέλλοντος» υποσχέθηκε η καγκελάριος αντί κατοχικών αποζημιώσεων. Δεν είπε λέξη για το θέμα της Siemens, που έθεσε ο Αλέξης».

ΕΘΝΟΣ: «Έσπασε ο πάγος στο Βερολίνο»

Η εφημερίδα σημειώνει: κλίμα εμπιστοσύνης στη συνάντηση της Α. Μέρκελ και του Α. Τσίπρα στο Βερολίνο. Όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των δύο ηγετών, ο πάγιος έσπασε και άνοιξε ο δρόμος για διάλογο και συνεννόηση».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Παναγιά σε Άγιο Παϊσιο: Θα περάσετε δύσκολες μέρες»!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: η συγκλονιστική διήγηση του Άγιου Παϊσίου για τη θαυμαστή εμφάνιση της Παναγίας και το μήνυμα που του «μετέφερε» πριν αρκετά χρόνια έχει να κάνει με τα μέλλοντα να συμβούν δραματικά γεγονότα!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Εισπράξαμε τσάι και συμπάθεια, δώσαμε λίστα με μεταρρυθμίσεις-σοκ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η Μέρκελ παρέπεμψε το θέμα της ρευστότητας στους «θεσμούς», ενώ ο Τσίπρας αρνήθηκε ότι ζήτησε οικονομική βοήθεια παρά την επιστολή απόγνωσης για στάση πληρωμών στις 9 Απριλίου».

ΕΣΤΙΑ: «Προσγείωσις στην πραγματικότητα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η χθεσινή συνάντησις Μέρκελ-Τσίπρα στο Βερολίνο στέφθηκε με επιτυχία. Και τούτο, για ένα κυρίως λόγο: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, που αποκαλούσε την κυβέρνηση Σαμαρά «Κυβέρνηση Μερκελιστών», αναγκάσθηκε χθες να προσγειωθεί στην πραγματικότητα».

Η ΑΥΓΗ: «Πρώτο βήμα-Αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : κοινή πολιτική βούληση να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και να αποκαταστήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών επέδειξαν στις δηλώσεις τους ο Αλ. Τσίπρας και η Αν. Μέρκελ, που είχαν χθες την ευκαιρία να συνομιλήσουν επί μακρόν στο Βερολίνο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σύμφωνο συμβίωσης»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Τα πρώτα βήματα για την οικοδόμηση μιας νέας ισότιμης σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας έκαναν χθες στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ. Σε καλό κλίμα διεξήχθησαν οι μεταξύ τους συζητήσεις, ενώ στο τραπέζι τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η αντιμετώπιση των φορολογικών αδικιών και οι ιδιωτικοποιήσεις».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Προσπάθεια να λιώσουν οι πάγοι»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η προσπάθεια να λιώσουν οι πάγοι στις ελληνογερμανικές σχέσεις κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση του κ. Αλέξη Τσίπρα με την κ. Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, κι ενώ η πίεση από την έλλειψη ρευστότητας είναι ασφυκτική, όπως προκύπτει από τη δραματική επιστολή του πρωθυπουργού προς τη Γερμανίδα καγκελάριο και τους κ. Ολάντ και Γιουνκέρ».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Στηρίζουμε την Ελλάδα αλλά… Άριστο κλίμα στη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «με μία εντυπωσιακή τελετή υποδοχής με αγήματα έγινε δεκτός στην Καγκελαρία της Γερμανίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την καθοριστικής σημασίας συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Χαμόγελα ικανοποίησης στο κεφάλαιο και δεσμεύσεις που πληρώνει ο λαός»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ, ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της «διαδικασίας δημοσιονομικής προσαρμογής» και την υλοποίηση «μεγάλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

ΤΑ ΝΕΑ: «Από την Καισαριανή στην Καγκελαρία…»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Μέρκελ: Τις αποφάσεις παίρνει το Eurogroup μετά την αξιολόγηση από τους θεσμούς. Τσίπρας: Να αλλάξουμε μείγμα πολιτικής και όχι να γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έχει γίνει».

KONTRA NEWS: «Μάγκας ο Αλέξης-Έθεσε θέμα κατοχικού δανείου και γερμανικών επανορθώσεων»

Η εφημερίδα γράφει ότι «για πρώτη φορά στα μεταπολεμικά χρονικά, Έλληνας πρωθυπουργός τόλμησε να θέσει το επίμαχο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και του γερμανικού κατοχικού δανείου και μάλιστα μέσα στην έδρα της γερμανικής κυβέρνησης στην καρδιά του Βερολίνου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Έγινε το πρώτο βήμα-Πιο κοντά τώρα Αθήνα και Βερολίνο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στο Eurogroup παρέπεμψε η καγκελάριος τις οριστικές αποφάσεις για λύση και εκταμίευση των δόσεων. Κίνηση καλής θέλησης από τον πρωθυπουργό: Δεν ευθύνονται οι ξένοι για όλα τα προβλήματα της χώρας. Στο τραπέζι το κατοχικό δάνειο και οι αποζημιώσεις»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Γέφυρες με το Βερολίνο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε επιβεβαίωση της πρέπουσας διαδικασίας για την αντιμετώπιση του «ελληνικού ζητήματος» κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στη συνάντησή τους χθες στο Βερολίνο».

πρωτοσέλιδαελληνικός τύπος
Keywords
Αναζητήσεις
σεισμος σημερα 24 3 2015
Τυχαία Θέματα