Απίστευτο: Η Σαββαΐδου υπέγραψε την εγκύκλιο για τις 100 δόσεις του... Σαμαρά!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι και αν ψηφίστηκε την Παρασκευή η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 100 δόσεις;

Τι και αν το Εθνικό Τυπογραφείο παρέμεινε ανοικτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου ο νέος νόμος να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ;

Τι και αν στα λογιστήρια κυριαρχεί η συζήτηση για το πώς και πότε θα μεταφερθούν στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων (δηλαδή τη ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ) όσοι μπήκαν στην παλαιά ρύθμιση των 100

δόσεων (δηλαδή τη ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας);

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου επέλεξε να υπογράψει μόλις προ ημερών την εγκύκλιο με την οποία δίνει λεπτομερείς οδηγίες εφαρμογής για τη ρύθμιση των 100 δόσεων που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία τον περασμένο Οκτώβριο και η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από τον περασμένο Νοέμβριο.

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αλλά η Διαύγεια δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης: η εγκύκλιος με αριθμό ΠΟΛ 1066) φέρει ημερομηνία 18 Μαρτίου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια μόλις χθες. Φέρει δε τίτλο «Διευκρινίσεις επί των διατάξεων του άρθρου 51 του νόμου 4305/2014». Δηλαδή είναι η ερμηνευτική εγκύκλιος για τη ρύθμιση των 100 δόσεων η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο και λήγει στο τέλος Μαρτίου.

Ποιος είναι ο λόγος να εκδοθεί εγκύκλιος για μια ρύθμιση που λήγει σε λίγες ημέρες τη στιγμή μάλιστα που έχει ήδη ψηφιστεί νόμος με καινούργια ρύθμιση; Οι λογιστές από χθες έχουν πέσει πάνω στην εγκύκλιο αναζητώντας μέσα στις 13 σελίδες την εξειδικευμένη εκείνη παράγραφο που ενδεχομένως αποτελεί για κάποιους βοήθεια της τελευταίας στιγμής.

100 δόσειςΣαμαράςΣαββαΐδου
Keywords
Αναζητήσεις
οι 100 δοσεις του τσιπρα ποτε ληγουν
Τυχαία Θέματα