ΣΥΡΙΖΑ: Το φαινόμενο Στέφανος Κασσελάκης

Από χθές το βράδυ και για το επόμενο μακρό χρονικό διάστημα η πολιτική ζωή και όχι μόνο θα κινείται γύρω από το φαινόμενο Κασσελάκης.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου στο κόμμα που σήμερα διεκδικεί την ηγεσία του τον ήξερα ελάχιστοι.

Ο Παύλος Πολλάκης που τον πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα,

ο Αλέξης Τσίπρας που τον έχρισε υποψήφιο βουλευτή επικρατείας από τους απόδημους και άντε και λίγα ακόμα στελέχη που  έτρεξαν μαζί του σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως ο συνάδελφος του στο επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των εκλογών η Κουμουνδούρου προκειμένου να αναδείξει μια νέα γενιάστελεχών τον έστελνε δειλά δειλά σε κάποια τηλεοπτικά πάνελς και σιγά-σιγά άρχισε να γίνεται λίγο γνωστός.

Μετά τις εκλογές και όταν οι περισσότεροι εμφανίζονταν κουρασμένοι και απογοητευμένοι ο Κασσελάκης έβγαινε όλο και πιο συχνά στα μέσα ενημέρωσης. Μίλησε πολλές φορές για τις πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έκανε μια εντυπωσιακή περιοδεία στο Κιλκίς έχοντας δίπλα του τον βουλευτή Πέτρο Παππά και εκεί προς τα τέλη Αυγούστου έριξε την βόμβα που κανείς δεν περίμενε ,την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τους έπιασε όλους ή σχεδόν όλους στον ύπνο .

Κανείς δεν ξέρει αν προετοίμαζε μεθοδικά την υποψηφιότητά του, αν είχε δυνατή επικοινωνιακή ομάδα, αν είχε επαγγελματίες της πολιτικής επικοινωνίας να τον βοηθούν .

Ότι κι αν είχε πάντως το εκμεταλλεύτηκε αριστοτεχνικά και κυρίως δούλεψε με όπλο τα social media και και τον ίδιο.

Το βίντεο με την Μακρόνησο πρέπει να διδάσκεται ως μια κορυφαία στιγμή πολιτικής επικοινωνίας σε εσωκομματικές εκλογές

Το βίντεο με την αναγγελία της υποψηφιότητας του στο τικ τοκ έχει περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια προβολές. Ξεκινούσε με τη φράση με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι . Και όσοι είδαν με προσοχή το μήνυμα με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κράτησαν κυρίως μία φράση κλειδί

“Μπορώ να νικήσω τον Μητσοτάκη”. Αυτή η φράση να ήταν και ένας από τους λόγους που του έδωσε αυτή την εντυπωσιακή νίκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Το επόμενο διάστημα ο Κασσελάκης σάρωσε επικοινωνιακά τα πάντα. Έγινε  trend στο Twitter για πολλές μέρες. Τηλεόραση ραδιόφωνο ιστοσελίδες ασχολούνταν με αυτόν. Παρουσίασε μια εικόνα πρωτόγνωρη για έλληνα πολιτικό και είχε την εξαιρετική γενναιότητα να μιλήσει με ενσυναίσθηση και με αγάπη για τον σύντροφό του και τις επιλογές του.

Με μια προεκλογική καμπάνια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα διεκδίκησε την ηγεσία ενός κόμματος στο οποίο οι περισσότεροι μέχρι τότε δεν τον ήξεραν. Με σπουδές, καριέρα και life style εντελώς απέναντι στα μέχρι τότε καθιερωμένα του ΣυΡιζΑ. Και χθες το βράδυ πέτυχε το ακατόρθωτο και έκανε την μεγάλη ανατροπή.

Να κερδίσει την πρώτη θέση σε μια εκλογική διαδικασία που μέχρι πριν από ένα μήνα ήταν απολύτως καπαρωμένη στην Έφη Αχτσιογλου η οποία ετοιμαζόταν εδώ και πολύ καιρό για την ηγεσία του ΣυΡιζΑ. Αλλά και να αφήσει τραγικά πίσω του δύο ιδρυτικά στελέχη του κόμματος τον Νίκο Παππά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε ξανά οξυγόνο και ζωή στον ΣΥΡΙΖΑ που κατά τον στενό του φίλο και βουλευτή Πέτρο Παππά βρίσκεται στην εντατική, έκανε την διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών ενδιαφέρουσα και σέξι και σε κάθε περίπτωση όπως λέει και ο ίδιος ήρθε για να μείνει.

Μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να πετύχει το αμερικάνικο όνειρο σε ελληνική εκδοχή. Το κατάφερε για τον εαυτό του τόσο γρήγορα μπορεί να πείσει ότι μπορεί να το καταφέρει και για τους άλλους.

Στη Νέα Δημοκρατία τα σοβαρά και σκεπτόμενα στελέχη είχανανησυχήσει εδώ και μέρες για το φαινόμενο Κασσελάκη. Οι πιο επιπόλαιοι τον είδαν ως μια ευκαιριακή υποψηφιότητά του instagram. Και ανησύχησα oχι μόνο γιατί είναι κάτι άγνωστο που δεν το ξέρουν άρα και επικίνδυνο, αλλά και γιατί έχει χαρακτηριστικά, τρόπο επικοινωνίας και εικόνα που μπορεί με άνεση να απευθυνθεί σε κοινά που μέχρι σήμερα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Τα ίδια αυτά στελέχη αναφέρουν πως η προβληματική κατάσταση της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, οι φωτιές και οι πλημμύρες βοήθησαν να αναστηθεί η μίζερη και σχεδόν αδιάφορη μέχρι πρότινος εκλογική διαδικασία στο ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα έδωσαν πόντους στον κ.Κασσελάκη.

“Εάν ο κ.Κασελάκης έχει ουσία και περιεχόμενο το οποίο μπορεί να μας απειλήσει θα το γνωρίζουμε το επόμενο διάστημα. Επικοινωνιακά και εξωτερικά πάντως έχει ένα πακέτο ελκυστικό και άρα επικίνδυνο για μας” λένε σε κατ’ιδίαν συζητήσεις τους κορυφαία στελέχη του κόμματος και προσθέτουν ότι ο κ. Κασσελάκης έχει χαρακτηριστικά που μέχρι τώρα οι ψηφοφόροι τα έβρισκα μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα θύμιζαν ότι το σύνθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές ήταν το #Με τον Κυριάκο, ενώ το σύνθημα του Στέφανου Κασσελάκη στις τελευταίες μέρες προς τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το #Για τον Στέφανο.

Τελικά οι ψηφοφόροι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στήθηκαν με τις ώρες στις ουρές των εκλογικών κέντρων για τον Στέφανο. Ο ίδιος είναι σήμερα πάνω στη σκηνή συνπρωταγωνιστής μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου. Την άλλη Κυριακή θα μάθουμε ποιος είναι ο ένας και κύριος πρωταγωνιστής κι αν πάρει μαζί του και όλο το κοινό.

Διαβάστε επίσης

Παππάς: «Θα αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης» – «Απάντηση» με χαμόγελο για τον 2ο γύρο

Κασσελάκης: «Πάμε για τη νίκη» – Ραντεβού την επόμενη Κυριακή στις κάλπες

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κάτι τρέχει με την καταμέτρηση στην Κουμουνδούρου

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης,syriza, stefanos kasselakis