Συνελήφθη Αφγανός διακινητής – Κρατούσε «ομήρους» 34 μετανάστες στη Βικτώρια

ΕΛΛAΔΑ

Ένας 34χρονος διακινητής από το Αφγανιστάν, ο οποίος ήταν μέλος σπείρας που εκμεταλλευόταν πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, αυτός και οι συνεργοί του διατηρούσαν σπίτι στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στο οποίο παρείχαν στέγη σε πρόσφυγες έναντι 10€ ανά ώρα. Επίσης προμήθευαν, έναντι μίζας, τους μετανάστες με πλαστά έγγραφα.

Σε περίπτωση που κάποιος αδυνατούσε να πληρώσει, τον ξυλοκοπούσαν και στη συνέχεια δεν τον άφηναν να φύγει μέχρι να βρει το ποσό.

Επίσης οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν

κατάστημα Western Union και μέσω ενός παράνομου λογισμικού, παρακρατούσαν μέρος των χρημάτων που έστελναν οι οικογένειες των θυμάτων από το εξωτερικό.

Την καταγγελία έκαναν αληνικοι σε αστυνομικοιύς πριβρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας, ενώ στο περιστατικό ήταν παρών ο γ.γ. του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος και έδωσε εντολή να γίνει η επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών.

Μετά από την έφοδο της αστυνομίας στο εν λόγο διαμέρισμα, απελευθερώθηκαν 34 πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και 12 παιδιά.

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των -1.720- ευρώΔύο τηλεφωνικές συσκευέςΗλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και εισιτηρίων ΚΤΕΛΜία κάρτα ασύλου Γερμανικών ΑρχώνΑυτοσχέδιες επαγγελματικές κάρτες, με αναγραφή των παρεχόμενων «υπηρεσιών».

Στην τηλεφωνική του συσκευή, βρέθηκε αποθηκευμένο πλήθος φωτογραφιών κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται πέντε συνεργοί του.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, της παροχής καταλύματος σε πολίτη τρίτης χώρας καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

διακινητήςσύλληψηαστυνομίαπρόσφυγεςΒικτώριαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα