Τουρκία: Όχημα της αστυνομίας σέρνει στους δρόμους το άψυχο σώμα μαχητή του PKK – ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ανείπωτη φρίκη προκαλεί βίντεο που δείχνει όχημα της τουρκικής αστυνομίας να σέρνει στους δρόμους της πόλης Şırnak, στην νοτιοανατολική Τουρκία, το άψυχο σώμα μαχητή του PKK.

Πρόκειται για τον 24χρονο Χαϊτσί Λοκμαν Μπιρλίκ ο οποίος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπεσε νεκρός από σφαίρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, που στη συνέχεια έδεσαν το άψυχο σώμα πίσω από αστυνομικό όχημα και το περίφεραν στους δρόμους της πόλης.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο διαδόθηκαν

ευρέως στο twitter, ενώ αναπαρήχθησαν και από τον δεύτερο πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, Selahattin Demirtaş.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΕΣ

Bu fotoğrafa iyi bakın. Önceki gün Şırnak'ta çekildi. Kimse unutmasın, biz unutmayacağız çünkü. pic.twitter.com/ZrK6Z0cynk

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) October 4, 2015

#HacıLokmanBirlik's corpse dragged by #Turkish police in #Şırnak. He's the brother-in-law of HDP deputy @birlikleyla pic.twitter.com/3KniUYiTgD

— Aykan Erdemir (@aykan_erdemir) October 4, 2015

Ο Ντεμιρτάς ανήρτησε την φωτογραφία με το μήνυμα: «Κοιτάξτε προσεκτικά αυτή την εικόνα. Τραβήχτηκε στη Şırnak. Μην αφήσετε κανέναν να την ξεχάσει, γιατί εμείς δεν θα την ξεχάσουμε».

#HacıBirlik'in panzer ile sürüklenişinin videosu da düşmüş. Katil, varbar sürüsü. (via @devjeni) pic.twitter.com/wNmLTDYPdz

— Farûk Ayyıldız (@Faruk_Ayyildiz) October 4, 2015

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με το περιστατικό. «Η Δημοκρατία της Τουρκία είναι κράτος δικαίου. Η μάχη μας ενάντια στην τρομοκρατία θα διεξαχθεί στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Οι τουρκικές αρχές έχουν σκοτώσει περισσότερους από 2.000 μαχητές του PKK από τον Ιούλιο, όταν το τουρκικό κράτος ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με σκοπό τον αφοπλισμό του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν.

ΤουρκίαΚούρδοιPKKάψυχο σώμαμαχητής νεκρόςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα