Ναδάλ: "Σύντομα θα είμαι αυτός που θέλω"

Στις αρχές του Σεπτέμβρη, στη Νέα Υόρκη και το US Open, ο Ράφα Ναδάλ αποχαιρέτησε το τουρνουά μόλις στον 3ο γύρο, γνωρίζοντας, απρόσμενα, την ήττα από τον Ιταλό, Φάμπιο Φονίνι. Ο Ισπανός τενίστας, που διανύει σαφώς τη χειρότερη σεζόν της σπουδαίας καριέρας του, έδειχνε αρχικά ότι δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς προηγήθηκε 2-0 σετ, όμως στη συνέχεια ο Φονίνι (Νο 32 τότε

στην παγκόσμια κατάταξη) έπαιξε με πολύ ρίσκο, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και τελικά νίκησε, ανατρέποντας τα προγνωστικά.

Από εκείνη τη μέρα είναι πολλοί που υποστηρίζουν πως ο διάσημος Ισπανός τενίστας δεν έχει, πλέον, τις δυνατότητες, να επιστρέψει στην κορυφή του αθλήματος. Αλλωστε ο Ναδάλ ολοκληρώνει τη σεζόν χωρίς να κατακτήσει τίτλο σε ένα από τα τέσσερα τουρνουά γκραν-σλαμ, για πρώτη φορά από το 2004. Ο ίδιος ο 29χρονος σταρ, 9 φορές νικητής στο Ρολάν Γκαρός, θέλει να διαψεύσει τις «Κασσάνδρες» και τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, πριν το Open της Κίνας, πως αργά ή γρήγορα θα παίξει και πάλι το καλύτερό του τένις.

«Στο US Open τα πήγα καλύτερα, παρόλο που έχασα τον αγώνα από τον Φονίνι στον 3ο γύρο. Ήταν σκληρή ήττα, αλλά γενικά ήμουν καλύτερος. Θα προσπαθήσω να είμαι ακόμα καλύτερος στην Κίνα. Νομίζω πως δουλεύω καλά και έχω πολλά κίνητρα για να ξεπεράσω αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Θα παλέψω μέχρι να το κάνω πραγματικότητα», δήλωσε σχετικά ο Ναδάλ και συμπλήρωσε:

«Είναι φανερό ότι όταν χάνεις περισσότερους αγώνες, χάνεις και την αυτοπεποίθησή σου. Αλλά η αυτοπεποίθηση επιστρέφει όταν επιστρέφουν και τα θετικά αποτελέσματα. Στις προπονήσεις, έχουν επιστρέψει τα ευχάριστα συναισθήματα για μένα. Τώρα μένει να έρθουν και οι καλές εμφανίσεις στους αγώνες. Πιστεύω πως θα έρθουν.»

Συνολικά τη φετινή σεζόν ο Ναδάλ έχει 45 νίκες και 15 ήττες, καθώς και τρεις κερδισμένους τίτλους, σε Μπουένος Άιρες, Στουτγκάρδη και Αμβούργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα