ΣΥΡΙΖΑ για Ευρωκοινοβούλιο: Το πόρισμα – κόλαφος θα αφαιρέσει από τον Μητσοτάκη το τελευταίο «φύλλο συκής»

Η συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα έδειξε, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι η διακομματική (το ΕΛΚ με επιφύλαξη) καταδίκη των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και η ηχηρή παρέμβαση του Επιτρόπου Δικαιοσύνης για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας, δεν

αφήνουν καμία αμφιβολία. «Στην Ολομέλεια του Φεβρουαρίου θα έρθει το πόρισμα – κόλαφος που θα αφαιρέσει από τον Πρωθυπουργό και το τελευταίο “φύλλο συκής”», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει, δεν περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη «να αντιληφθεί σε τι θεσμικό κατήφορο οδήγησε τη χώρα μέσω του ανιψιού και του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας που τον στηρίζει», περιμένει όμως «από την Ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της, να μην υποκύψει στις πιέσεις και τις ωμές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και να σώσει την τιμή της χώρας απέναντι σε ένα σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που καθιστά την Ελλάδα ευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγή».

«Υπάρχει και τώρα χρόνος!» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Στις τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των ευρωβουλευτών κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα αναφέρθηκε νωρίτερα και ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του, μετά τα βίντεο που έγιναν viral στο διαδίκτυο και τις διαστάσεις που πήρε τελικά η συζήτηση παρά το γεγονός ότι πέρασε «στα ψιλά» των περισσότερων ελληνικών ΜΜΕ.

Κατά τη συζήτηση, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε ομαδικά πυρά από τους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, ενώ έμειναν μόνο οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να την υπερασπίζονται, οι οποίοι έκαναν λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες.

Στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, παρουσιάζει την «εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν είναι απλή απαξίωση. Είναι εξευτελισμός. Είναι η αλήθεια που σας κρύβει το πέπλο της προπαγάνδας. Σήμερα σηκώνουμε το πέπλο λοιπόν. Και λέμε στους ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η Ελλάδα δεν είναι έτσι. Οι Έλληνες δεν είμαστε έτσι. Οι θεσμοί θα αναπνεύσουν και πάλι. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Ξέρω ότι ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ξέρω ότι σας απασχολούν πιο πολύ η ακρίβεια και τα ρημαγμένα νοσοκομεία από ότι οι θεσμοί. Διότι η καθημερινότητα είναι δύσκολη. Αλλά οι θεσμοί είναι η Δημοκρατία μας. Οι θεσμοί είναι η Ηθική της πατρίδας μας. Δείτε μαζί μου τι λένε στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή για τους Ελληνικούς θεσμούς. Δείτε ποια είναι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν είναι απλή απαξίωση. Είναι εξευτελισμός. Είναι η αλήθεια που σας κρύβει το πέπλο της προπαγάνδας. Σήμερα σηκώνουμε το πέπλο λοιπόν. Και λέμε στους ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η Ελλάδα δεν είναι έτσι. Οι Έλληνες δεν είμαστε έτσι. Οι θεσμοί θα αναπνεύσουν και πάλι. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα».

Ξέρω ότι ο καθένας έχει τα προβλήματά του.
Ξέρω ότι σας απασχολούν πιο πολύ η ακρίβεια και τα ρημαγμένα νοσοκομεία από ότι οι θεσμοί. Διότι η καθημερινότητα είναι δύσκολη.

Αλλά οι θεσμοί είναι η Δημοκρατία μας. Οι θεσμοί είναι η Ηθική της πατρίδας μας.
Δείτε μαζί μου τι λένε… pic.twitter.com/AEi7KoM66s

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) January 18, 2024

Διαβάστε επίσης:

Καλλιάνος: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θα απέχω (Video)

Εξεταστική για Τέμπη: Ποιοι μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν έως τις 20 Φεβρουαρίου

Νταβός: Ελιγμός – μέσω χιούμορ – από Μητσοτάκη σε ερώτηση για την πιθανή επανεκλογή Τραμπ

Keywords
Τυχαία Θέματα