«Σνομπάρουν» τους Ολυμπιακούς οι Αμερικάνοι (Photo)

ΚΟΣΜΟΣ

Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο δημοσιεύει το Newsweek. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μόλις το 48% των Αμερικανών σκοπεύει να παρακολουθήσει τους Αγώνες. Αντίθετα το 51% δηλώνει πως θα παρακολουθει σποραδικά κάποια αγωνίσματα ή και καθόλου.

Τα ποσοστά

αυτά είναι πολύ διαφορετικά και ασφαλώς χειρότερα σε σχέση με αυτά από το 2000, όταν άρχισαν να γίνονται τέτοιες μετρήσεις. Στο Σίδνεϊ και στην Αθήνα το 59% των Αμερικανών δήλωνε πως θα παρακολουθούσε φανατικά τους Αγώνες, στο Πεκίνο το ποσοστό αυτό έπεσε λίγο στο 56%, αλλά στο Λονδίνο επανήλθε στο 59%. Φέτος ωστόσο, το 48% είναι πολύ χαμηλό.

Η εξήγηση που δίνει το Newsweek είναι διπλή. Από τη μία οι κακές ειδήσεις που έρχονται από το Ρίο σε σχέση με την οργάνωση και το περιβάλλον των Αγώνων φαίνεται πως έχουν «ξενερώσει» τους Αμερικανούς και από την άλλη οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και το κλίμα πόλωσης και έντασης, μέσα στο οποίο διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία, έχει φοβίσει τους Αμερικανούς και τους έχει κάνει να χάσουν τη διάθεσή τους για τα σπορ.

Ολυμπιακοί Αγώνεςολυμπιακοί αγώνες ΡίοδημοσκόπησηΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα