Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Στροφυλιά Αχαΐας

ΕΛΛAΔΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Κουνουπέλι, που βρίσκεται δίπλα από το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς, στη δυτική Αχαΐα.

Oι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που εκδηλώθηκε στην παραλιακή περιοχή Κουνουπέλι της Ηλείας και απειλεί το δάσος της Στροφυλιάς στην δυτική Αχαΐα.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής από την Ηλεία και την Αχαΐα με 35 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 11 άνδρες, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά

αεροπλάνα.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα των δήμων Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Πάντως, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που προσπαθούν να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς.

Στο μεταξύ η εκδήλωση της φωτιάς προκάλεσε ανησυχία στους λουόμενους, οι οποίοι άρχισαν να φεύγουν από την παραλιακή ζώνη.

ΣτροφυλιάΑχαίαφωτιάHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα