Ο Τσίπρας «απειλεί να αυτοκτονήσει» στο εξώφυλλο της Handelsblatt

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το πιστόλι στον κρόταφο παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τον έλληνα πρωθυπουργό στο εξώφυλλό της. Ο τίτλος του άρθρου είναι: «Χρήματα ή αυτοκτονώ».
Το άρθρο της Handelsblatt αναφέρεται στις ουρές των τραπεζών, στο «πάγωμα» του ELA από την ΕΚΤ και στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημειώνοντας ότι αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα

να βάλει το περίστροφο στον κρόταφο και να λέει «Χρήματα ή αυτοκτονώ».

Στο άρθρο υπό τον τίτλο «Απόπειρα Εκβιασμού», όπως χαρακτηρίζουν οι συντάκτες της εφημερίδας τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνεται ότι «το μεγάλο φινάλε της τραγωδίας» έρχεται την Κυριακή, όταν ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για το αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης ή όχι.

Η Handelsblatt κάνει λόγο για διπλό παιγνίδι του Τσίπρα εδώ και μήνες, ο οποίος εμφανίζεται -σύμφωνα με την εφημερίδα- εμφανίζεται να λέει διαφορετικά πράγματα σε εσωτερικό και εξωτερικό. Η Handelsblatt σημειώνει ότι στο εξωτερικό επιδεικνύει διάθεση συμβιβασμού, ενώ εντός των τειχών «ξεσηκώνει τους πολίτες εναντίον των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και της Γερμανίας».

HandelsblattΑπόπειρα ΕκβιασμούHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα