Τσακαλώτος: Εάν φέρναμε στη Βουλή μια μη βιώσιμη συμφωνία θα πέφταμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eάν φέρναμε στη βουλή μία συμφωνία που δεν βγαίνει θα πέφταμε, είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο Σκάι.

«Έχουμε ένα πακέτο που εγώ και οι άλλοι οικονομολόγοι λέμε ότι δεν θα βγει, τι πρέπει να κάνουμε;» είπε ο κ. Τσακαλώτος τονίζοντας ότι «το πακέτο δεν βγαίνει. Είχαμε μία επιλογή να έρθει στη βουλή και να μην περάσει, κατά την άποψή μου δεν θα περνούσε από τη βουλή»

είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Η συμφωνία δεν θα περνούσε είπε ο κ. Τσακαλώτος, «όχι γιατί είναι κολλημένοι οι Συριζαίοι , αλλά γιατί δεν βγαίνει. Δεν βγαίνει, όχι θεωρητικά και ιδεολογικά, αλλά πρακτικά δεν βγαίνει. Είχαμε μία επιλογή να έρθει στη βουλή και να μην περάσει, κατά την άποψή μου δεν θα πέρναγε από τη βουλή αυτό το πρόγραμμα» είπε ο υπουργός.

«Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα έπεφτε και θα είχαμε εκλογές σε τρεις εβδομάδες που είναι πολύ πιο δύσκολο να διαχειριστείς το bank run, παρά στις 5 εργάσιμες του δημοψηφίσματος» είπε ο υπορυγός.

«Είχαμε την επιλογή να πάμε σε δημοψήφισμα για να αποφανθεί ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Αντίδραση Τσακαλώτου

Η αναμετάδοση της συνέντευξης, χωρίς να γίνεται σαφές ότι ο υπουργός μιλούσε για την πρόταση των θεσμών, προκάλεσε την αντίδραση του Ευκελίδη Τσακαλώτου, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter έγραψε «Αρκετά με τη διαστρέβλωση. Αυτό που είπα στον ΣΚΑΪ είναι ότι η πρόταση των θεσμών δεν θα περνούσε από τη Βουλή, όχι η δική μας».

Αρκετά με τη διαστρέβλωση. Αυτό που είπα στον ΣΚΑΪ είναι ότι η πρόταση των θεσμών δεν θα περνούσε από τη Βουλή, όχι η δική μας.

— Ευκλείδης Τσακαλώτος (@tsakalotos) July 3, 2015

ΤσακαλώτοςΔημοψήφισμαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα