Ναυάγιο στην Πύλο: Σε ισχύ το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών – Τι περιλαμβάνει

Στην ενεργοποίηση του σχεδίου διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από σχετικό αίτημα του Λιμενικού Σώματος.

Με απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, τέθηκε σε ισχύ το σχέδιο.

Αυτό προβλέπει τις ενέργειες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε περιπτώσεις μαζικών απωλειών από δυστυχήματα, φυσικές καταστροφές ή από τρομοκρατικές ενέργειες.

Τελευταία φορά είχε τεθεί σε ισχύ

το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά και στο Μάτι.

Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τους νεκρούς, το μεσημέρι της Τετάρτης να ανέρχονται στους 78.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, καθ’ οδόν βρίσκεται για την Καλαμάτα η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων και καταστροφών της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας.

Είναι αυτοί που θα πάρουν δείγματα DNA από τις σορούς που ανασύρθηκαν αλλά και από τους διασωθέντες ώστε να ακολουθήσει η ταυτοποίηση των θυμάτων. Αναμένεται να φτάσουν στο σημείο και οι ιατροδικαστές.

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: Στο 26,3% ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα

Εργατικό δυστύχημα στο Λαύριο: Νεκρός 45χρονος δύτης κατά την επιθεώρηση πλοίου

Τροχαίο στην Καλαμάτα: Διασωληνωμένος στο ΚΑΤ ο 15χρονος με το πατίνι (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναύγιο, Πύλο,navgio, pylo