Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Πλήθος κόσμου στην πλατεία Ντουόμο για να αποχαιρετήσει τον «Καβαλιέρε» – LIVE

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ντουόμο του Μιλάνου, για να αποχαιρετήσει τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που πέθανε την περασμένη Δευτέρα (12/6) μετά από μάχη με τη λευχαιμία.

Στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού του Μιλάνου βρίσκονται περίπου 2.000 άνθρωποι, ενώ υπολογίζεται ότι τουλάχιστον άλλοι 10.000 είναι στον εξωτερικό χώρο της πλατείας, στην οποία έχουν τοποθετηθεί δύο γιγαντοθόνες.

Η κηδεία του «Καβαλιέρε», που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα, γίνεται δημοσία δαπάνη, με στρατιωτικές τιμές.

Λίγο

πριν από την έναρξη της κηδείας, το φέρετρο τοποθετήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στην είσοδο του ναού, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να τον αποχαιρετίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του ιταλού μεγιστάνα πρόκειται να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

BERLUSCONI I Piazza Duomo a poche ore dall'inizio del funerale. Lentamente l'affluenza va salendo. Molti con le bandiere del Milan e di Forza Italia #ANSA pic.twitter.com/q1LDETHMXJ

— Agenzia ANSA (@Agenzia_Ansa) June 14, 2023

Già tanta gente in piazza Duomo per l'ultimo saluto a Silvio Berlusconi (via @AntoVitiello) pic.twitter.com/lEJ4264TBi

— MilanNews.it (@MilanNewsit) June 14, 2023Ποιοι θα δώσουν το παρών

Η οικογένεια του Μπερλουσκόνι κάθεται στα δεξιά της εκκλησίας, ενώ στα αριστερά βρίσκονται οι αρχές.

credit: AP

Στην πρώτη σειρά καθισμάτων κάθονται η μεγαλύτερη κόρη του, Μαρίνα, η τελευταία του σύντροφος Μάρτα Φασίνα και στη δεύτερη σειρά η πρώην σύζυγός του, Βερόνικα Λάριο.

credit: AP

Παρόντες στην τελετή είναι μεταξύ άλλων η ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, με όλο το υπουργικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς, Έλι Σλάιν.

Στον ναό βρίσκονται και ο ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, ο πρόεδρος του Ιράκ, Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ, ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπεν Χαλίφα Αλ Θάνι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

credit: AP

Το παρών δίνουν και αντιπροσωπείες ποδοσφαιριστών και μάνατζερ της Μίλαν και της Μόντσα.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι δεν θα μεταβούν στο Ντουόμο του Μιλάνου ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε και οι επικεφαλής της Ιταλικής Αριστεράς και των Ιταλών Πρασίνων.

credit: APcredit: AP

Διαβάστε επίσης:

Πώς ήταν η μεγαλύτερη σαύρα που έζησε ποτέ στον πλανήτη (Photo)

Politico: Θα τολμήσει η Καϊλή να επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο; Η επιθετική στρατηγική και ο νέος μπελάς

Χάρι Πότερ: Η τολμηρή καθηγήτρια Sprout στα 82 της χρόνια ποζάρει γυμνή (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πλήθος, Ντουόμο, Καβαλιέρε – LIVE,silvio berlouskoni, plithos, ntouomo, kavaliere – LIVE