«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ με τα «μπρος-πίσω» για την κομματική πειθαρχία: Θα πάρω τις αποφάσεις μου αν βουλευτής παρεκκλίνει, λέει ο Κασσελάκης

Με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να αποσαφηνίσει τη στάση του σχετικά με την κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μετά το διαφαινόμενο «μπρος-πίσω» και τις δηλώσεις της εκπροσώπου του κόμματος Δώρας Αυγέρη.

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: 1) Δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση. Η πρόταση νόμου

του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 2) Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο. Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα. Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

1) Δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

2) Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) January 12, 2024

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο Star έθεσε σαφώς ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, ενώ σήμερα η Δώρα Αυγέρη είπε ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «κανείς δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Όπως είπε η εκπρόσωπος του κόμματος, άδικα προκλήθηκε ο θόρυβος και ενδεχομένως μια παρανόηση των νοημάτων, αναφερόμενη στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται πως ο Παύλος Πολάκης πήρε μια διαφοροποιημένη θέση για το ζήτημα με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Φέρεται να είπε ότι «δεν μπορεί να ανέβει κανείς πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο (σ.σ. τα χωριά) και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν για αυτό» (σ.σ. το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια).

Διαβάστε επίσης:

Χαρίτσης: «Να πείσουμε την κοινωνία ότι υπάρχει καλύτερη ζωή» – Αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ και μήνυμα ότι οι αήθεις επιθέσεις δε θα μένουν αναπάντητες

Γάμος ομοφύλων: Οι κινήσεις Σαμαρά να αυξηθούν τα «όχι» στο νομοσχέδιο και η τακτική του Μαξίμου

Άδωνις Γεωργιάδης: Δήλωση μετανοίας για τον «καυγά» με τον Άρη Πορτοσάλτε

Keywords
Τυχαία Θέματα