Μητσοτάκης vs Κασσελάκης: Το Μαξίμου ελπίζει στους… διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ – Το μήνυμα στον Ανδρουλάκη

Μπορεί η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη να έχει θεσμικό, εθιμοτυπικό χαρακτήρα, η πολιτική σημασία όμως και τα μηνύματα που ενδεχομένως διαχυθούν στην κοινή γνώμη ίσως κριθούν άκρως ενδιαφέροντα για τη σύγκριση και τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς όσο περνά ο καιρός.

Το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

και γιατί πρόταξέ το επιχείρημα ότι αυτός μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προφανώς δημιουργήσει μεγάλη έκπληξη όχι μόνο στην Κουμουνδούρου αλλά και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού.
Άλλωστε από την πρώτη στιγμή της εκλογής του νέου προέδρου το Μέγαρο Μαξίμου άρχισε να αξιολογεί τον νέο αντίπαλο του πρωθυπουργού καθώς κατά γενική ομολογία το προφίλ του βρίσκεται κοντά σε αυτό του αρχηγού της κυβέρνησης.

Η επαφή του με τους πολίτες, η κοινωνική του άνεση, η προσωπική του ζωή, οι επαγγελματικές του εμπειρίες αλλά και τα χρόνια που έζησε στην Αμερική παίζουν τον ρόλο τους. Οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου είχαν μάλιστα επικεντρωθεί σε αυτά τα προσόντα του καθώς θεωρούσαν ότι έχουν απέναντι τους και έναν μετρ της επικοινωνίας.

Γι’ αυτό άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου είδε με ανακούφιση τις επιθέσεις που δέχθηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ από τους συντρόφους του όλο το προηγούμενο διάστημα. Θεώρησαν δηλαδή ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ο Στέφανος Κασσελάκης θα υποστεί μεγάλη ζημία στο προφίλ του και τουλάχιστον για ένα διάστημα δεν θα αποτελεί κίνδυνο για την κυβέρνηση.

Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που ισχυρίζονται ότι πέρα από το ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνει εύκολα οι πρόσφατες κινήσεις του δείχνουν επιμονή στα θέματα που θέλει να αναδείξει ενώ επικεντρώνεται με πάθος στην αντιπολιτευτική τακτική του.

Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε αναφέρει πως με τον Στέφανο Κασσελάκη στο παρελθόν υπήρξε μια κοινωνική γνωριμία, όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν βουλευτής και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόταν στις ΗΠΑ.

Φυσικά το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί μέσα από την σημερινή συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στείλει και ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει αρνηθεί να συναντηθεί μαζί του.

Κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός λειτουργεί πάντα θεσμικά και σε αυτό το πλαίσιο είχε απευθύνει σχετική πρόσκληση στον κ. Ανδρουλάκη όταν εξελέγη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, την οποία, ωστόσο, αρνήθηκε ο αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη με διάφορες δικαιολογίες και κυρίως επικαλούμενος στη συνέχεια το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια «τρομάζει» τους πολίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δύο μονάδες

«Τελεσίγραφο» Κωνσταντοπούλου σε Παπαϊωάννου-Χουρδάκη να παραδώσουν τις έδρες τους σε 2 ημέρες – Έδωσε στη δημοσιότητα το ιδιωτικό… συμφωνητικό

ΝΔ: Ακόμα περιμένουμε να σπάσει η επταήμερη αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις Σκουρλέτη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Μαξίμου, ΣΥΡΙΖΑ –, Ανδρουλάκη,mitsotakis, kasselakis, maximou, syriza –, androulaki