Ίαν ΜακΚέλεν: «Η ζωή μου άλλαξε προς το καλύτερο όταν αποκάλυψα ότι είμαι γκέι»

Τα συναισθήματά του αναφορικά με το πόσο άλλαξε η ζωή του από τη στιγμή που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος μοιράστηκε ο Ίαν ΜακΚέλεν.

Σε συνέντευξή του στο Variety, ο θρυλικός ηθοποιός γνωστοποίησε ότι είναι ομοφυλόφιλος από το 1988, επισημαίνοντας το coming out είχε μεγάλο αντίκτυπο και στην υποκριτική του πορεία.

«Σχεδόν εν μία νυκτί όλα στη ζωή μου άλλαξαν προς το καλύτερο, οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους και ολόκληρη η στάση μου απέναντι στην υποκριτική άλλαξαν» τονίζει.

Ian McKellen

Says His Life 'Changed for the Better' After He Came Out as Gay https://t.co/e8Dn1TCQPz

People (@people) September 7, 2023

«Το είδος της υποκριτικής στο οποίο ήμουν καλός ήταν η μεταμφίεση, υιοθετώντας αστείες φωνές και περίεργα περπατήματα. Είχε να κάνει με το ψέμα στον κόσμο. Δεν βρισκόμουν πλέον στην κατάσταση όπου έτρεχα δίπλα στον χαρακτήρα και εξηγούσα στο κοινό. Απλώς έγινα ο χαρακτήρας» εξηγεί ο πρωταγωνιστής του «Lord of the Rings», υπογραμμίζοντας ότι ένιωθε ότι ήταν δύσκολο για τους μη ομοφυλόφιλους ανθρώπους να συσχετιστούν με τον αγώνα του.

«Οι άνθρωποι που δεν είναι γκέι απλά δεν ξέρουν πόσο σε βλάπτει να λες ψέματα για το τι είσαι και να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου. Μεγάλωσα σε μια εποχή που ήταν παράνομο για μένα να κάνω σεξ με έναν άνδρα. Και αυτό δεν ήταν πριν από πολύ καιρό» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Η καριέρα του ΜακΚέλεν έχει διανύσει περισσότερες από έξι δεκαετίες με τον ίδιο να μη σχεδιάζει να αποσυρθεί μέχρι στιγμής.

«Να αποσυρθώ για να κάνω τι; Δεν έχω μείνει ποτέ άνεργος, αλλά γνωρίζω ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να μου συμβεί κάτι που θα μπορούσε να με εμποδίσει να ξαναδουλέψω», είπε.

Sir Ian McKellen, 84, reveals 'everything' in his life changed for the better 'almost overnight' after coming out as gay in 1988 https://t.co/XX4MznWlRh pic.twitter.com/whrmxZZmKD

Daily Mail US (@DailyMail) September 8, 2023

«Αλλά όσο τα γόνατα αντέχουν και η μνήμη παραμένει ανέπαφη, γιατί να μην συνεχίσω; Αισθάνομαι πραγματικά ότι είμαι αρκετά καλός σε αυτό το πράγμα της υποκριτικής τώρα», πρόσθεσε

Ο ΜακΚέλεν παίζει στο επερχόμενο βρετανικό θρίλερ εποχής «The Critic» που βασίζεται στο μυθιστόρημα «Curtain Call» του 2015 του Άντονι Κουίν.

Το «Critic» έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο 2023.

Η ταινία διαδραματίζεται στο Λονδίνο του 1934 και ακολουθεί μια ηθοποιό που βρίσκεται σε μια σκοτεινή κατάσταση που αφορά έναν κριτικό θεάτρου και τον εκδότη της εφημερίδας του.

Ο Ίαν χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1991.

Διαβάστε επίσης:

Τζορτζ Κλούνεϊ: Το υπέρογκο ποσό που πουλά τη βίλα του στη λίμνη Κόμο (Video)

Ντάνι Μάστερσον: Ένοχος για δύο βιασμούς ο ηθοποιός (Video)

Ελεονώρα Μελέτη: Θα γίνει επανάσταση από το Instagram ή απλά χρειαζόμαστε να γίνουμε μέρος της εκάστοτε τραγωδίας;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ίαν ΜακΚέλεν,ian makkelen