Η ξαφνική ανακάλυψη του διαδικτυακού βούρκου

Και ξαφνικά λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, στα μέσα ενημέρωσης και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε εμφύλιος καθώς έχουν ανακαλύψει έκπληκτοι τον βούρκο και τους αρουραίους του διαδικτύου που παράγουν λέει συκοφαντίες τραμπικού χαρακτήρα. Ανακάλυψαν επώνυμους και ανώνυμους λογαριασμούς στο πρώην Twitter και νυν X, τρολς και bots που πετούν λάσπη και κάνουν δολοφονία χαρακτήρων.

Και πράγματι υπάρχουν όλα αυτά στο διαδίκτυο μόνο που

δεν έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες μέρες, υπάρχουν χρόνια και η δουλειά που έκαναν μέχρι πρόσφατα αφορούσε την άλλη πλευρά δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, τον αρχηγό της και τα στελέχη της και όταν χρειαζόταν κι άλλους εντός και εκτός πολιτικής.

Ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ο στόχος άλλαξε πρόσκαιρα και είναι εντός των τειχών.

Και φαίνεται ότι αυτό ενοχλεί γιατί τώρα γίνεται κατανοητό πως όταν δημιουργείς ένα τέτοιο όπλο εν πολλοίς ανεξέλεγκτο κάποια στιγμή θα στραφεί και κατα του δημιουργού του ή όποιων ανέχτηκαν να υπάρχει και να πυροβολεί για χρόνια αδιακρίτως.

Βέβαια για να είμαστε απολύτως έντιμοι όλος αυτός ο πόλεμος που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο αφορά και τους δύο υποψηφίους διεκδικητές της προεδρικής καρέκλας έστω και αν συγκεκριμένα κομματικά έντυπα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους μόνο για τις βολές προς τη μία πλευρά.

Γιατί όση χυδαιότητα εκτοξεύεται απαράδεκτα κατά της Έφης Αχτσιόγλου άλλη τόση και ακόμα περισσότερη εκτοξεύεται και κατά του Στέφανου Κασσελάκη με αναπαραγωγή όλων των αθλιοτήτων που έχουν λεχθεί από ανώνυμους και επώνυμους για τις προσωπικές του επιλογές και τη ζωή του αλλά και την υποψηφιότητά του.

Χθες το βράδυ κάποια στιγμή ήταν πρώτο tred στο Χ η χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του η κ. Λατινοπούλου ενώ χιλιάδες ήταν , τυχαίο δε νομίζω, οι αναπαραγωγές της συνέντευξης Τζουμάκα στο kontra που τον χαρακτήριζε όργανο των συμφερόντων που σκοπό έχει να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και από κοντά φαιδρά πρωτοσέλιδα που κάνουν ανάλυση του προσώπου του και ανακαλύπτουν ω του θαύματος ότι έχει σφιγμένο στόμα για να μην αποκαλυφθεί η διχαλοειδής γλώσσα του.

Λάσπη παντού και από παντού. Είναι άξιο προσοχής ότι τις τελευταίες μέρες στο λασποπόλεμο παίρνουν μέρος και γαλάζια τρολς.

Το άλλο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ξαφνικά γίνεται από διάφορες πλευρές μια ενδελεχής ακτινογραφία συγκεκριμένων λογαριασμών, γίνεται καταγραφή του τι έχουν γράψει τώρα διάφοροι, τι έγραφαν παλιότερα, ποιον στήριζαν, ποιον στηρίζουν, που ανήκουν και πως “παντρεύονται” και προωθούνται αναρτήσεις.

Όταν αφορά λοιπόν τα του οίκου μας φαίνεται πως αυτές οι διαπιστώσεις ξαφνικά είναι εύκολο να γίνουν και να βρεθούν και οι άκρες και οι διακλαδώσεις. Έστω και αν αφορούν μόνο τα“πιστόλια” που χτυπούν προς τη μία πλευρά.

Τα άγνωστα τρολ

Όταν όμως διακινούνταν προεκλογικά το περίφημο hashtag κατά του Μητσοτάκη στο ίντερνετ τότε κανείς δεν ήξερε τι συμβαίνει, από πού προέρχεται, ποιοι το πλασάρουν και το αναπαράγουν.

Το ίδιο και όταν το διαδίκτυο είχε γεμίσει με την είδηση ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης χτύπησε την σύζυγό του ή την απατούσε .

Το ίδιο και όταν υβρίζονταν χυδαία βουλευτές, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, συγγενείς του πρωθυπουργού, η σύζυγος του, τα παιδιά του.

Το ίδιο και όταν χιλιάδες τρολς βυσσοδομούσαν για τους “παιδεραστές” και τους “δολοφόνους” της Νέας Δημοκρατίας.

Δυστυχώς τότε όλος αυτός ο βούρκος του διαδικτύου ούτε πείραζε ούτε ενοχλούσε. Σήμερα επειδή έχει άλλους στόχους και και επειδή η λάσπη βιώνεται ενοχλεί και επισημαίνεται

Σήμερα έχει ξαφνικά ανακαλυφθεί η αρένα της οχλοκρατίας των social media που οδηγεί στην παντοκρατορία του οπαδισμού, στη συκοφαντία και στη θεωρία συνωμοσίας. Ακριβώς επειδή αυτή η αρένα πια πλήττει από δω.

Όταν εκτρέφεις θηρία, μια μέρα θα σε φάνε έγραψε κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα. Η διαπίστωση είναι σωστή αλλά μήπως ήρθε λίγο αργά; Και τελικά μήπως και πάλι δεν είναι πλήρως ειλικρινής; Γιατί αφορά μόνο όσους βρίζουν εμάς και όχι όσους βρίζουν τους άλλους!

Διαβάστε επίσης

Κασσελάκης: «Σέβομαι και τιμώ την Αχτσιόγλου – Την πιστεύω απόλυτα για το SMS»

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Στόχος η διατήρηση του καλού κλίματος, «μικρό καλάθι» από την Αθήνα

«Βγήκαν μαχαίρια» στον ΣΥΡΙΖΑ – Στην αντεπίθεση η Αχτσιόγλου με αιχμές για Κασσελάκη – Η απάντηση Πολάκη στα «καρφιά» της (Ηχητικό)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η ξαφνική ανακάλυψη του διαδικτυακού βούρκου,