Η Χάγη όλο και πιο κοντά – Ποιος θέλει να εμπλέξει τον Τσίπρα και τι λένε τα γκάλοπ για ΣΥΡΙΖΑ

Η Αθήνα από τη Χάγη απέχει περίπου 2.900 χιλιόμετρα και 30 ώρες συνεχούς οδήγησης αν πάει κάποιος με το αυτοκίνητο. Με το αεροπλάνο αν ξεκινήσει πρωί θα έχει φτάσει μέχρι το μεσημέρι.

Τώρα γιατί αυτή η απόσταση μου φαίνεται σαν να μικραίνει από χθες, θα σας γελάσω.

Θα περιμένω να δω κάτι συναντήσεις ακόμα μέσα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο – ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους κυβερνητικούς αξιωματούχους – και θα σας πω με μεγαλύτερη ακρίβεια την πραγματική απόσταση ως τη… Χάγη.

Πάντως

είμαστε σε καλό δρόμο εφόσον θέλουμε να πάμε εκεί – όμορφη πόλη παρεμπιπτόντως με πολύ νερό, πράσινο και παντού ποδήλατα. Α και με ένα διεθνές δικαστήριο για διακρατικές διαφορές!

Δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχήσουμε ή να ηρεμήσουμε. Ας μην προτρέξουμε κατ’ αρχάς.

Μην αρχίσουμε και τσακωνόμαστε χωρίς να δούμε το… επίδικο.

Ο Τσίπρας αντέχει και τα γκάλοπ τρέχουν

Σε τοίχο προσέκρουσε η προσπάθεια κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να πιέσουν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει παρέμβαση στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός παρακολουθεί τα πάντα πρέπει να σας πω. Την αρθρογραφία, τις δημόσιες δηλώσεις, τις προτιμήσεις και μετακινήσεις στελεχών. Γενικά ενημερώνεται όσο περισσότερο γίνεται – απλά δεν γίνεται να σας πω με τη σειρά μου περισσότερα.

Αλλά δήλωση με την οποία θα εμπλακεί στη διαδικασία καθ’ οιονδήποτε τρόπο μην περιμένετε. Είναι αποφασισμένος να τηρήσει τη στάση του απλού παρατηρητή όσες εκκλήσεις και να του απευθύνουν.

Ας τα βρουν μόνοι τους όσοι έμειναν πίσω. Εκείνος έφυγε και αμαρτία ουκ έχει πλέον. Για τίποτα και για κανένα…

Έχω κάτι πληροφορίες για γκάλοπ που διεξάγονται αυτές τις ημέρες, προκειμένου να καταγραφούν οι τάσεις για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράπονο δεν έχετε, το topontiki.gr σας είχε ενημερώσει από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας για τις το πώς πήγαινε το πράγμα – ότι προηγούνταν δηλαδή ο κασσελάκης.

Τώρα μαθαίνω ότι πιθανόν δεν θα υπάρξει δημοσιοποίηση οποιασδήποτε μέτρησης γίνεται. Κι αυτό διότι στην Κουμουνδούρου είναι πολύ ευέξαπτοι – αν με εννοείτε – με δυσάρεστες ειδήσεις και οι δημοσκόποι δεν είναι διατεθειμένοι να μαλώνουν με τον ένα και τον άλλο.

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι οι διαρροές από το στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου είναι περίπου 10%, ήτοι η απώλεια είναι περίπου 3,5 ομάδες στο συγκεκριμένο εκλογικό σώμα – καθόλου περίεργο ποσοστό για μία τέτοια κατάσταση.

Η συσπείρωση στο στρατόπεδο Κασσελάκη φτάνει στο 97%! Οι δε «παππάδες» δείχνουν να μετακινούνται σε ποσοστό 80% προς τον Κασσελάκη.

Το αν και πόσο μπορεί αυτές τις τάσεις να τις ανατρέψουν τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πήγαν την πρώτη Κυριακή και δηλώνουν ότι θα πάνε τη δεύτερη, επιτρέψτε μου να έχω αμφιβολίες.

Ειδικά αν όντως κάποιοι επιτελείς της Κουμουνδούρου απευθύνονται μέχρι και σε κάτι παλιούς συντρόφους που στο μεταξύ πήγαν με τον Λαφαζάνη και τώρα τους καλούν να αποτρέψουν το… «κακό» που λέγεται Κασσελάκης.

Κι ένα τελευταίο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω να μην επιμείνουν να βάλουν και την Κυριακή ως προϋπόθεση συμμετοχής την καταβολή δύο ευρώ από τους ψηφοφόρους.

Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να δίνουν δίφραγκα. Ούτε θα σωθεί το κόμμα με 300 χιλιάδες…

ΥΓ: Μην έχουν ενδοιασμούς εκεί στο επιτελείο του Κασσελάκη με την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στη βόρεια Εύβοια. Καλή κίνηση είναι και ειλικρινής. Άλλωστε είναι παλιοί και οικογενειακοί οι δεσμοί με το μοναστήρι.

ΥΓ: Και ο Νίκος Φαραντούρης με τον Στέφανο Κασσελάκη μαθαίνω. Έτσι για την καταμέτρηση.

Διαβάστε επίσης:

Το ερώτημα του β’ γύρου στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανατρέψιμη ή όχι η διαφορά των 10 μονάδων; Τι λένε τα δύο επιτελεία και το παράδειγμα… Μητσοτάκη!

Έξι συμπεράσματα για τη μάχη Κασσελάκη – Αχτσιόγλου, τι σκέφτεται ο Παππάς και ένας ανασχηματισμός που έρχεται από Ανδρουλάκη

Ερωτήματα για την τραγωδία στη Λιβύη, απορίες για ένα video της Έφης και πώς ο Κασσελάκης μπερδεύει το ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα