ΟΗΕ: Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στον Ράμα (Photo)

Τεράστια αναταραχή υπήρξε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όταν Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε την «εγκληματική επιθετικότητα» της Ρωσίας στην Ουκρανία και ζήτησε από το ανώτατο αυτό όργανο του Οργανισμού να αφαιρέσει από την Ρωσία το δικαίωμα άσκησης βέτο.

«Οι περισσότερες χώρες στον κόσμο αναγνωρίζουν την αλήθεια για αυτόν τον πόλεμο», τόνισε ο Ζελένσκι, ενώ μπροστά του καθόταν ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ

Βασίλι Νεμπένζια.

Σε μια ένδειξη της τεταμένης ατμόσφαιρας, ο Βασίλι Νεμπένζια διαμαρτυρήθηκε κατά την έναρξη της συνάντησης ότι επετράπη στον Ουκρανό πρόεδρο να μιλήσει ενώπιον του 15μελους Συμβουλίου Ασφαλείας, καταγγέλλοντας ότι η συνεδρίαση «μετατρέπεται σε παράσταση για έναν ρόλο», με τον Ρώσο πρεσβευτή να κάνει λόγο για «θέαμα».

Απαντώντας ο Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας η οποία ασκεί τον Σεπτέμβριο την προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, είπε στον Νεμπένζια: «Σταματήστε τον πόλεμο και ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν θα πάρει τον λόγο».

Λίγο μετά ακολούθησε το «ευχαριστώ» του Ουκρανού προέδρου προς τον Αλβανό Πρωθυπουργό. «Αγαπητέ Έντι Ράμα, σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δείξατε στον κόσμο πως να χειρίζεται σωστά τη Ρωσία, τα ψέματά της και την υποκρισία της. Σας ευχαριστώ που διευθύνετε την Προεδρία με τέτοιο τρόπο αρχής».

Dear @EdiRamaal, today at the UNSC you showed the world how to correctly handle Russia, its lies, and its hypocrisy. I thank you for steering the Presidency in such a principled manner. pic.twitter.com/0wKca8xZon

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) September 20, 2023

Διαβάστε επίσης:

Διευρύνεται το επιτελείο του Κασσελάκη – Ποιοι ήταν στη βραδινή σύσκεψη της Τρίτης

Ο Τσακαλώτος προτιμά το σχέδιο της Αχτσιόγλου, αλλά δεν αναφέρει ούτε το όνομά της!

Ποιον θέλει Εκπρόσωπο Τύπου στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης;

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΗΕ, Ζελένσκι, Ράμα, Photo,oie, zelenski, rama, Photo