Η «γιορτή των λουλουδιών» θριάμβευσε και φέτος στα Μάταλα (Video+Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε για ακόμα μια φορά το Διεθνές Φεστιβάλ στα Μάταλα, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού, στη Νότια Κρήτη. Αυτό που συνέβη φέτος στο Φεστιβάλ των Ματάλων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, και ανέβασε τον πήχη της διοργάνωσης ακόμα περισσότερο. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν κατά πολύ τους 90.000 επιβεβαιώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου στη γιορτή που έγινε θεσμός.

Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα

αλλά και το εξωτερικό βρέθηκαν στα Μάταλα ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Η θρυλική παραλία των χίπις, έζησε ανεπανάληπτες στιγμές φιλοξενώντας πλήθος κόσμου, παρέες, οικογένειες, ζευγάρια, μοναχικούς ταξιδιώτες και κάθε λογής και ηλικίας ανθρώπους, χωρίς κανένα ίχνος διάκρισης, συνθέτοντας ένα μοναδικό σκηνικό.

Οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες και εντυπωσιακά παιχνίδια χωρίς κανένα κόστος, όπως το body και face painting για όσους ήθελαν να ζωγραφίσουν το σώμα τους και το πρόσωπο τους είτε να ζωγραφίσουν τα διάσημα σοκάκια των Ματάλων.

Οι συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν, τα δρώμενα και όλο το κλίμα του Φεστιβάλ, γύρισαν πίσω τη μηχανή του χρόνου για να ταξιδέψουν τους επισκέπτες στις περασμένες δεκαετίες του ΄60 και του ΄70, αναβιώνοντας μοναδικές στιγμές.

Το σήμα έναρξης για τη μεγαλύτερη μουσική γιορτή του καλοκαιριού έδωσαν δυναμικά οι Alone Together ανεβαίνοντας στο Cave Stage στις 17:00 το απόγευμα ερμηνεύοντας εκπληκτικά Jimi Hendrix, Ten Years After, Cream & ZZ Top και ταξιδεύοντας το κοινό σε αξέχαστε εποχές.

Δεκάδες βεγγαλικά φωταγώγησαν το βραδινό ουράνο των Ματάλων καλωσορίζοντας με ενθουσιασμό τους επισκέπτες και προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό υπερθεάμα.

Οι Koza Mostra που έκαναν το κοινό να χορεύει στους ρυθμούς του«Alcohol is free», ενώ ο Φίλιππος Πλιάτσικας, στο κλείσιμο της βραδιάς αποθεώθηκε από το κοινό κατά την εμφάνιση του στη σκηνή, δημιουργώντας ένα κλίμα μοναδικό.

Τη δεύτερη μέρα εμφανίστηκαν οι μοναδικοί Onirama και αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια στην παραλία των Ματάλων ήταν πραγματικά ασύλληπτο. Οι Onirama δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα με τον κόσμο να τους αποθεώνει.
Στη συνέχεια ο μοναδικός Tonis Sfinos που έχει ταυτίσει το όνομα του με τα Μάταλα σε συνεργασία με τους Playmates, την τσαχπίνα παιχνιδιάρα Λόλα και τη δίμετρη καραμελένια Μόνικα τραγούδησαν μαζί αξέχαστες επιτυχίες των ΄60s, ΄70s και όχι μόνο ανεβάζοντας τη διασκέδαση στα ύψη. Ο Τόνι, με το αστείρευτο χιούμορ του κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις. Το πάθος του κόσμου κράτησε τον Toni και την παρέα του στη σκηνή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σφραγίζοντας με το καλύτερο τρόπο τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ.

Την Τρίτη ημέρα το Φεστιβάλ έκλεισαν πανηγυρικά οι: Pulse, ένα πενταμελές αγγλόφωνο alternative rock σχήμα έρχεται για να ξεσηκώσει τους φίλους της ροκ σε ένα ξέφρενο πάρτι στη παραλία των Ματάλων.

Οι Shade & the Soul Gig απογειώσαν με το μουσικό του ρεπερτόριο τους: Soul, funk, reggae και discoδιασκευές από τραγούδια των 60’s έως και των 90’s που άφησαν εποχή.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το μουσικό συγκρότημα «The Moka Band» τoοποίο συνδυάζει soul, funk ρυθμούς με αρκετά στοιχεία groove, προσφέροντας μοναδικές στιγμές στη σκηνή των Ματάλων.

Οι Dub Pistols, ένα από τα κορυφαία punk & ska act συγκροτήματα που ήρθαν απευθείας από το Λονδίνο για την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, εκτοξεύοντας τη διάθεση στα ύψη. Οι «Pistoleros» αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα σε ολόκληρο τον πλανήτη, με εκατομμύρια θαυμαστές να τους ακολουθούν στα 20 χρόνια της ενεργής τους πορείας.

Ο Κωστής Μαραβέγιας τέλος, έκλεισε απολαυστικά την τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ, χαρίζοντας μας το πιο εντυπωσιακό φινάλε του τριημέρου, με αγαπημένα τραγούδια όπως το “Δεν ζητάω πολλά“, “Φίλα με ακόμα”, “Λόλα” και πολλές ακόμα γνωστές επιτυχίες που έχουν αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό.

Ο Δήμος Φαιστού, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Φαιστού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων-Ματάλων, το Ε.Κ.Α.Β., η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Τμήμα Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι Εθελοντές Ιατροί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πιτσιδίων συνεργάστηκαν αποτελεσματικά για να επιτύχουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, μια μοναδική και αξέχαστη μουσική γιορτή!

Ενα 3ήμερο ταξίδι στις θρυλικές σπηλιές των Ματάλων στον κόσμο των Hippies ενός ρεύματος που επηρέασε όλο τον κόσμο Αυτό είναι το Matala Beach Festival.

Διεθνές Φεστιβάλ στα ΜάταλαΔήμος ΦαιστούMatala Beach Festival 2016Media Gallery: Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα