Αλεξιάδης: Δράκοι και μυθεύματα όσα λέγονται για παραγραφή μεγάλων υποθέσεων - Αυξημένα τα φορολογικά έσοδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Παραπληροφόρηση, δράκοι και μυθεύματα” είναι σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη όσα λέγονται και γράφονται για παραγραφή 12.000 μεγάλων φορολογικών υποθέσεων.

«Ενοχλούνται αυτοί που βλέπουν ότι το ΣΔΟΕ έχει επιτυχίες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, στον τομέα των αυτοκινήτων και από χθες και στο χώρο του ποδοσφαίρου που ελέγχει», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων,

Δημήτρη Καμμένου.

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης υποστήριξε ότι ο φορολογικός μηχανισμός της κυβέρνησης δίνει βάρος και εστιάζει στις μεγάλες και τις πολύ μεγάλες υποθέσεις. «Αυτοί που κατηγορούν και λένε ότι μεθοδεύουμε την παραγραφή ξεχνούν να πουν τι έκαναν οι ίδιοι. Ξεχνούν ότι 31 Δεκεμβρίου 2016 παραγράφονταν 12.000 υποθέσεις που έπρεπε να ελέγξει το ΣΔΟΕ με 514 ελεγκτές. Ξεχνούν να πουν πως “φούσκωσαν” το ΣΔΟΕ. Εμείς πήραμε την πολιτική ευθύνη και παρατείναμε την παραγραφή για ένα έτος», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ρίχνοντας “βολές”, με έμμεσο τρόπο, τοσο προς την πλευρά της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέφερε ότι από τα χέρια του ΣΔΟΕ έχουν περάσει στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων περίπου 4.000 μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, εκ των οποίων οι 1.196 ήταν με εισαγγελική παραγγελία και οι 2.751 αφορούν άλλες σοβαρές υποθέσεις. Και συμπλήρωσε πως σε εκκρεμότητα μένει η μεταφορά άλλων 25.000 υποθέσεων. «Δεν έχουμε 50.000 ελεγκτές, αλλά 9.000 προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες και αναγκαζόμαστε να προτεραιοποίησουμε τους ελέγχους», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι “δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ και Μπόργιανς”.

Αναφερόμενος, τέλος, στα φορολογικά έσοδα ο Τρύφωνας Αλεξιάδης τόνισε ότι τα φορολογικά έσοδα του 5μηνου ήταν αυξημένα κατά 4,72% και οι επιστροφές φόρων υπερέβησαν τον στόχο κατά 11,87% ενώ κατά 18,9% αυξημένα ήταν τα φορολογικά έσοδα τον Μάϊο.

ΕλλάδαπολιτικήΤρύφων ΑλεξιάδηςΣΔΟΕΝΔΠΑΣΟΚΔημήτρης ΚαμμένοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα