Independent: Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί παρελθόν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πέντε πράγματα που μάθαμε από τη χθεσινή μέρα, αναλύει ο Independent σε άρθρο του και μιλάει για ένα αποτελέσμα που δίχασε τη χώρα και προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη.

Χάσμα ανάμεσα στους νέους και τους ηλικιωμένους

Το δημοψήφισμα ήταν μία νίκη για την γκρίζα ψήφο. Μόλις το 39% των ανθρώπων άνω των 65 ετών

στήριξαν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Οι νέοι κάτω των 25 ετών στήριξαν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, αλλά ήταν και η πλειοψηφούσα άποψη στους πολίτες κάτω των 56 ετών.

Λονδίνο, Σκωτία και «μορφωμένες» πόλεις κατά όλων των υπολοίπων

Κάθε περιοχή στη Σκωτία ψήφισε υπέρ της παραμονής και στις περισσότερες περιοχές με μεγάλη διαφορά. Το Λονδίνο ψήφισε υπέρ της παραμονής σε εκπληκτικά ποσοστά και κάποιες μεγάλες πόλεις όπως το Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ, στήριξαν την παραμονή.

Αλλά στην Αγγλία και την Ουαλία οι ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ της εξόδου με μεγάλα ποσοστά. Αυτό φανερώνει ένα μεγάλο χάσμα σε αυτούς που βλέπουν μπροστά και είναι κοσμοπολίτες και αυτούς που μένουν πίσω και φοβούνται την παγκοσμιοποίηση και τη μετανάστευση.

Νέος πρωθυπουργός τον Οκτώβριο

Ο Κάμερον παραιτήθηκε σήμερα το πρωί. Είπε ότι θα αντικατασταθεί από το συνέδριο των συντηρητικών τον Οκτώβριο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να χαθεί

Το Εθνικό κόμμα της Σκωτίας είπε ότι το Brexit θα πυροδοτήσει ένα νέο δημοψήφισμα. Δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η Σκωτία θα αποσχιστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο εάν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ.

Το NHS δεν θα δεχθεί 350 εκατ. λίρες

Η καμπάνια της αποχώρησης διαψεύστηκε από την εθνική στατιστική υπηρεσία για τον ισχυρισμό της ότι η Βρετανία συνεισφέρει στον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 350 εκατ. λίρες την εβδομάδα. Η καμπάνια του Brexit, είχε πει ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στον Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτά τα χρήματα, γράφει ο Independent τελικά δεν θα πάνε στο NHS γιατί δεν υπάρχουν. Ήδη ο υπουργός οικονομικών της χώρας δήλωσε ότι αναμένονται νέες περικοπές στο NHS.

Πηγή: Independent

BrexitΒρετανίαδημοψήφισμα ΒρετανίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα