Η φορολογία, το «απαγορευτικό» της ΝΔ και ο υποψιασμένος ΣΥΡΙΖΑ

«Απαγορευτικό» σε κάθε συζήτηση και διαφορετική προσέγγιση για τη φορολογία επιχειρεί να επιβάλει η Ν.Δ., όπως φάνηκε με την επίθεση που ακολούθησε τις θέσεις που εξέφρασαν κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την κλιμακωτή φορολόγηση των μερισμάτων.

Όλοι φέρνουν χαράτσια πλην Ν.Δ. και όλοι έχουν ακοστολόγητα προγράμματα που θα ρίξουν έξω την οικονομία.

Στην Κουμουνδούρου αντιλήφθηκαν ότι η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ δεν αφορά μόνο τη Χαριλάου Τρικούπη, και το διαπίστωσαν

άμεσα, χθες το πρωί, όταν στόχος των φιλικών στη Ν.Δ. ΜΜΕ έγινε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ρωτήθηκε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τα μερίσματα και παρέπεμψε στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο βράδυ στο Star, ότι δηλαδή η φορολόγηση των μερισμάτων δεν έχει μεγάλη απόδοση σε έσοδα γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών υποστηρίζοντας πως αυτή θα αποφέρει μεγάλα έσοδα.

Αμέσως, διάφοροι ανακάλυψαν «βόμβα» Τσαπανίδου για έκτακτο χαράτσι για κάτι που είναι σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΔΕΘ του 2021 και μετά, όταν πρωτοέκανε την εμφάνισή της η κρίση ακρίβειας σε ενέργεια και αγαθά.

Ο Ανδρέας Ξανθός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ήταν ακόμη πιο αναλυτικός, καθώς διευκρίνισε πως πηγές αυξημένων φορολογικών εσόδων είναι επιχειρήσεις που τα τελευταία χρόνια έχουν υπεραποδόσεις λόγω της ολιγοπωλιακής αναδιάρθρωσης της αγοράς, όπως οι εταιρείες ενέργειας, οι εταιρείες εμπορίας και διύλισης πετρελαιοειδών, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και οι τράπεζες.

Στις εταιρείες ενέργειας και διύλισης εστίασε στην απάντησή της η Πόπη Τσαπανίδου λέγοντας πώς μόνο οι δύο αυτές κατηγορίες επιχειρήσεων μέσα στο 2022 κατέγραψαν κέρδη 6 δισ. Και σημείωσε ότι «η Ν.Δ. υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της».

Φαίνεται λοιπόν η Κουμουνδούρου να αντεπιτίθεται μιλώντας για κρυφή ατζέντα της Ν.Δ. στο πεδίο της φορολογίας…

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρότερο «άρωμα γυναίκας» στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Γενικής αποδοχής Νικήτας

Προσοχή στη μειονότητα της Αλβανίας

Keywords
Τυχαία Θέματα